“BILO JE KRVI SVUDA, ŽENA JE SAMO POPLAVELA I SRUŠILA SE” Čovek koji je pritekao u pomoć napadnutim supružnicima otkriva STRAVIČNE DETALJE (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

– ‘Da ti nisi došao, ležao bih na pločniku pored svoje supruge’, rekao mi je. A svako bi uradio isto što i ja. Kroz razgovor sam saznao da su sa Vračara i da nisu imali dece.

Imali su samo jedno drugo. Ovo je velika tragedija – priča komšija koji je pritekao u pomoć bračnom paru koje je juče popodne u Ulici Vojislava Ilića presreo pljačkaš, nakon čega se muž potukao sa njim, a ženu je od šoka izdalo srce.  Žena je hodala sama, a muž je zaostao nekih desetak metara iza. Tada je prišao pljačkaš i pokušao da joj strgne lančić, ona je vrisnula i oboje su pali na trotoar.

Muž je hrabro i stoički prišao. Zadali su jedno drugom po dva udarca. Mužu je pukla arkada, bilo je krvi svuda. Nekako smo zajedno uspeli da savladamo nasilnika – priča u dahu hrabri sugrađanin sa Crvenog krsta koji je pritrčao u pomoć bračnom paru, uz molbu da ga ne fotografišemo, niti da mu pominjemo ime, insistirajući na tome da je u celoj tragičnoj situaciji heroj suprug nesrećne žene.

Pljačkaš je mladić od 25 do 30 godina, ispričali su zaposleni u prodavnici za kućne ljubimce pred kojom se odigrala drama sa tragičnim ishodom, a presreo je bračni par u poznijim godinama. Ona je imala oko 65 godina, a on je dve, tri godine stariji.

– U momentu kad sam prišao, čovek je već bio grogi od udaraca. Žena je sela, pozlilo joj je. Kada je htela da ustane, potpuno je poplavela. Polivali smo je vodom, pritrčale su još neke komšije, ali se ona samo srušila.

Na kraju je došla Hitna pomoć. Lekarka je pola sata pokušavala da je reanimira, ali je, nažalost, bilo kasno. Žena je preminula na rukama svog supruga – potreseno priča naš sagovornik.Očevici dodaju i da je žena patila od srčanih smetnji.

– Čuo sam da je pre godinu dana imala operaciju na srcu i da su joj ugrađena tri baj-pasa. Verovatno joj je od stresa puklo srce – ispričao je jedan od okupljenih.

Suprug nesrećne žene prevezen je u Urgentni centar, kao i pljačkaš, a u ovoj ustanovi nam je rečeno da nije bilo potrebe za njihovim daljim lečenjem. Policija je privela pljačkaša.

“Nadam se da će dobiti kaznu koju zaslužuje”

Čovek koji je tokom jedne šetnje izgubio sve smogao je snage da se zahvali komšiji kojeg nije od ranije poznavao.

– Došao je da mi se zahvali kada je sve bilo gotovo, ali on je u celoj ovoj tragediji heroj. Svako bi uradio isto što i ja – kaže hrabri komšija.

Neshvatajući kako lopov nije pobegao nakon pokušaja pljačke, već je fizički nasrnuo na više no dvaput starijeg čoveka, komšija kaže da je razbojnik izgledao kao zavisnik od narkotika.

– Ne deluje mi da ima više os 30 godina. Nepojmljivo je da neko takav napadne starca. Pritom, izgledao je kao narkoman.

Strašno je ko sve hoda ovim ulicama. Nadam se da će dobiti kaznu koju zaslužuje – zaključuje hrabri Vračarac.

(Dnevne.rs /Izvor: S.Luković, Blic)