BEZ VOZAČKE DOZVOLE: Uhapšen vozač “mercedesa” koji je na pešačkom prelazu pokosio nesrećne devojčice

mesto-nesrece
Uhapšen je vozač automobila „mercedes“ C. S. (27) iz Prokuplja, koji je na pešačkom prelazu pokosio dve petnaestogodišnje devojčice iz Prokuplja M. A. i I. B. koje su pri tom zadobile teške povrede.

Kako saznajemo u policiji, vozač „mercedesa“ niških registarskih oznaka ne poseduje vozačku dozvolu, a ima i više adresa stanovanja.

Na licu mesta sa dva vozila je intervenisala Hitna služba prokupačkog Doma zdravlja koja je prevezla devojčice na Odeljenje urgentne medicine Opšte bolnice „dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Jedna je zadobila povrede glave i upućena je u KC Niš radi daljeg lečenja dok je druga takođe upućena u Klinički centar radi daljeg lečenja zbog preloma potkolenice – rekla je portparolka bolnice doktorka Marija Despotović.- Sinoć oko 20.40 sati, u Odeljenje urgentne medicine Opšte bolnice u Prokuplju primljene su dve devojčice, obe 15 godina, iz Prokuplja, koje su povređene kao pešaci kada ih je udarilo putničko vozilo.

Vozač “mercedesa” krećući se u pravcu Niša ka Prokuplju, na pešačkom prelazu u ulici Ratka Pavlovića oborio jer nesrećne devojčice koje su u tom trenutku prelazile ulicu i kako saznajemo držale se za ruke.

Uviđaj su obavili policija osnovni javni tužilac u Prokuplju.

Vozaču C. S. po naredbi osnovnog javnog tužioca u Prokuplju određena je mera policijskog zadržavanja do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja

 (Blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]