Beogradsko naselje pliva u kanalizaciji, nesrećni ljudi hodaju po ogradama jer im je voda iznad pojasa. Širi se neprijatan miris! (VIDEO) (FOTO)

poplava

Foto: Fejsbuk /VojvodeVlahovića

Slike automobila koji plutaju ulicama ovde su uobičajene tokom kišnih dana. Ni danas nije bilo drugačije

Kao što su meteorolozi i najavili, hladni talas stigao je u ponedeljak popodne u Srbiju, a u neke delove zemlje nažalost stigle su i nepogode. Kiša je lila i u prestonici i dodatno napravila probleme u pojedinim delovima grada.

Tako je bilo na Karaburmi, Zvezdari i Voždovcu, gde su automobili bukvalno “plivali”. Najkritičnije je, kao i uvek, u naselju Vojvode Vlahovića.

Dovoljno je samo 15-20 minuta jače kiše, pa da stanovnici ovog beogradskog naselja budu bukvalno potopljeni i odsečeni od sveta.

Naravno, dodatno otežava situaciju jer je voda koja se skuplja, zapravo izlivena kanalizacija. Tako da se naseljem pored toga što je odsečeno od sveta širi i nesnosan smrad.

Foto: fejsbuk

Slike automobila koji plutaju ulicama ovde su uobičajene tokom kišnih dana. Ni danas nije bilo drugačije.

Glavni put u ovom naselju postaje neprohodan zbog velike bare koja se napravi kada padne kiša. Automobili se zaglave, a ni gradski prevoz ne može da saobraća tom rutom.

Meštani su tada prinuđeni da ostanu kod kuće, a ako baš moraju da idu negde onda je potrebno da navuku ribarske čizme do pasa i upuste se u pustolovinu.

– Naseljem se širi nesnosan smrad! Svaki put kad padne kiša mi strepimo. Izliva se kanalizacija u naša dvorišta, sve smrdi na fekalije! – rekli su nam meštani ovog naselja.

Uprkos visini zida i činjenici da mogu da se pokliznu i padnu, meštani šetaju po zidu kako bi zaobišli poplavljen deo.

Ništa bolja situacija nije ni u ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari.

Na mnogim saobraćajnicama stvorile su se gužve ovog popodneva. Kišni oblaci se brzo premeštaju, ali Novobeograđani javljaju da je kod njih prava provala oblaka.

Na celom području naše zemlje saobraćaj se odvija usporeno sa mogućim kraćim zastojima, a kiša dodatno otežava saobraćaj i smanjuje vidljivost.

Ovakvo vreme zahteva dodatnu pažnju od vozača koja će im sigurno biti potrebna, a posebno na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure zbog čestih odrona.

Apelujemo na punu opreznost za volanom jer pored većeg prisustva vode, na kolovozu su mogući i nanosi zemlje i mulja što dodatno predstavlja opasnost u vožnji.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)