BEOGRADSKI TINEJDŽERI ZABAVLJAJU SE SMRTONOSNIM IGRAMA: Ulični trening u želji za adrenalinskim šokom (INFO)

skokovi

Foto ilustracija: Dnevne.rs/pixabay

Skokovi sa mostova, pentranje po krovovima, spuštanje niz oluke, vežbanje na ivicama mostova, samo su neke od vratolomija na koje se u poslednje vreme odlučuju mladi u želji za adrenalinskim šokom, ali i dokazivanjem. Poslednji u nizu je slučaj petnaestogodišnjaka koji je radio “vežbe propadanja” nasred Pupinovog mosta.

Vežbanje iznad razdvojene dve trake moglo je koštati života petnaestogodišnjeg N. D. koji je radeći propadanje bukvalno propao kroz rascep na Pupinovom mostu. Prava je sreća što povrede koje zadobio nisu opasne po život.

[adsenseyu4]

Ovo je sve popularniji ulični vid treninga, sudeći barem po društvenih mrežama gde se dele snimci ove ekstremne discipline. To podrazumeva da se rade zgibovi i sklekovi na otvorenom prostoru, ali i u opasnim uslovima – kao na primer na ogradi mostova.

Mladi avanturisti nisu se ni letos držali podalje od mostova, pa su se tako pohvalili i skokovima sa istih – jedan sa novosadskog, dok se drugi mladić, odvažio na hrabri, a neko bi pre rekao i ludi potez sa Mosta na Adi.

Oni su naslednici Beograđanina koji je pre nepunih godinu dana na Jutjubu objavio snimak kako izaziva sudbinu na Brankovom mostu, stojeći na rukama na samoj ogradi.

Nije ni to jedini trend među mladima koji ih dovodi u situacije opasne po život. Pre dva meseca drugari su čikali trinaestogodišnjeg vršnjaka da skoči sa jedne na drugu etažu vrtića “Oaza” u Zemunu. Dete je zadobilo teže povrede obe noge.

[adsenseyu1]

 

Više sreće pratilo je i njegovu vršnjakinju koja je pala sa krova vrtića “Čuperak” na Novom Beogradu. Pre njih u avgustu, dečak iz Bora oprobao se u spuštanju niz oluk zgrade sa petog sprata i povredio se. Sve to u duhu takozvanog parkura.

Opasna igra podrazumeva da se što brže prelaze prepreke u urbanoj sredini, preskakanjem svega što se nađe na putu – stepenica, gelendera, krovova.

(dnevne.rs /Izvor:Miroslava Brkic,Blic.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]