Balkan još bruji o videu sa smećem, a sad svi u čudu gledaju ASFALTIRANJE ULICE u Novom Pazaru (VIDEO)

Novi Pazar

Foto: printscreen

Još se nije slegla prašina oko snimka iz Novog Pazara na kom se vidi da kamion smeće vadi iz reke i prebacuje preko mosta dalje u reku, a već se pojavio još jedan skandalozan video.

Naime, snimak sanacije udarnih rupa na kojem se vidi kako radnici lopatama ubacuju asfalt u rupu punu vode, postao je veoma popularan na društvenim mrežama, izazivajući čuđenje, ali i podsmeh brojnih korisnika.

Komentari na Tviteru uglavnom su podrugljivi, mnogi sarkastično konstatuju da će se “asfalt i voda sjediniti u jedinstvenu masu koja će izdržati i najveća naprezanja”. Ispostavilo se da je takav postupak novopazarskih putara skandalozan, jer se radi o očiglednom neznanju ili namerno lošem odrađivanju posla.

“Nedopustivo je da se tako obavlja posao. Očigledno su radnici AD “Novi Pazar put” rupe krpili u utorak, kada je zbog Bajrama u našem preduzeću bio neradan dan tako da, kao naručioci posla, nismo mogli da vršimo nadzor. Obećavam vam da će oni morati da tu rupu ponovo raskopaju i saniraju je kako treba”, poručuje direktor tog javnog preduzeća Mujo Šaćirović.

Da su putari pogrešno uradili posao pokazuje i opis radova u dokumentaciji objavljenoj prilikom tendera za izbor izvođača firme koja će vršiti sanaciju udarnih rupa na novopazarskim ulicama.

“Krpljenje udarnih rupa kod asfaltnog kolovoza, sa opsecanjem, rušenjem postojećeg kolovoza, utovarom šuta i odvozom na deponiju, izduvavanjem rupe, mazanjem emulzije, nabavakom asfaltne mase i ugrađivanje iste”, navodi se u opisu posla.

ČUDO NA SPASOVDAN: Slavoljuba je udario grom nasred puta, spaljene su mu samo cipele i čarape

Tender vredan preko 15 miliona dinara raspisalo je Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar, a na njemu je pobedio AD “Novi Pazar put”.

Sporna rupa sa snimka nalazi se u Omladinskoj ulici, pored ulaza u autobusku stanicu u Novom Pazaru. Nije poznato da li je samo ona “sanirana” na ovaj način ili su putari loše odradili posao i na drugim lokacijama.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)