Baka Živana u UŽASNIM USLOVIMA živi sa unucima OMETENIM U RAZVOJU: Njen najveći strah – ŠTA ĆE BITI S DECOM KADA UMRE?! (FOTO)

unuci

Foto: telegraf.rs

Kod Požege u selu Gornja Dobrinja živi baka Živana Đolović zajedno sa unucima koji su ometeni u razvoju. Nemaština je velika, a deca osim bake i komšinice Nade nemaju nikoga na svetu. Bakina penzija iznosi 10.000 dinara i jedva uspevaju da se prehrane.

Redakcija Telegrafa kontaktirala je Nadu Vitanović, komšinicu bake Živane, koja se trudi da pomogne ovoj porodici koliko može.

STIGAO JE KOMPLETAN MESEČNI HOROSKOP ZA JUL 2017. GODINE: Blizance očekuje nova ljubav, jarac pod stresom

– Živanin unuk Duško ima 19 godina i ometen je u razvoju. Boravio je u domu u Užicu gde je završio specijalnu školu za bravara. Međutim, on nije sposoban da obavlja taj posao. Unučica Duška sada zavšava sedmi razred i nalazi se u domu. Kada dođe kod bake svi se skupe u jednu prostoriju, a uslovi su katastrofalni. Baka prima samo 10.000 dinara poljoprivredne penzije, a ja im pomažem koliko mogu – ispričala je za naš portal Živanina komšinica Nada Vitanović.

[adsenseyu4]

Majka je napustila decu, nikada ih nije obišla, a otac im je poginuo pre osam godina.

– Preuzela sam starateljstvo nad decom, jer su ih svi otpisali. Imaju rođake, ali niko ne vodi računa o njima. Žive u jako teškim uslovima, nemaju čak ni vodu za piće nego moram ja da im donosim. Duško pomaže oko svega što treba, ali uvek neko mora biti s njim, a Dušica je trenutno u Domu. ja se trudim koliko mogu da im obezbedim sve, ali ne mogu sama. Mene duša boli kada ih vidim kako se muče – dodala je uplakana Nada.

Baka Živana se plaši šta će biti sa njenim unučićima kada ona umre.

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

– Njima ne treba puno. Ova kuća je stara i može da se uruši, jeftinije je da im se sagradi neka nova kućica, bar da imaju jednu prostoriju i kupatilo. Od oca su nasledili imanje, pa bi bilo dobro kada bi ljudi pomogli pa da im zajedno sagradimo novu kuću, jer oni zimu ovde neće preživeti. Sneg je bio do kukova kada sam im nosila vodu, jedva sam došla do njih.

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

– Ja joj plaćam račune, kupila sam joj i mobilni telefon kako bi mogla da me pozove kada joj nešto zatreba. Pre nekoliko dana joj je pozlilo, pozvala me je i odmah smo je odveli u bolnicu. Operisala je kuk pre četiri godine, sada joj je bilo loše, pa su je zadržali na ispitivanjima – kazala nam je Nada.

Kako kaže, ima meštana koji negativno komentarišu njenu posvećenost prema ovoj nesrećnoj porodici.

SNIMAK SAHRANE Bogoljuba Mitića Đoše iz DRONA: Scene će biti korišćene u filmu o pokojnom glumcu (VIDEO)

– Mi smo stvarno gadan narod. Govorili su mi da sam dadilja, pitali su me šta glumim, ali nisam se ja osvrtala na njihove reči. Najvažnije mi je da su baka Živana, Duško i Duška zadovoljni, za ostale me nije briga – dodala je ona.

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Nada se obraćala i nadležnim službama, ali niko nije želeo da je sasluša.

–  Tražila sam pomoć, ali reakcije nije bilo. Nisam znala šta više da radim, pa sam zatražila pomoć od Snežane Radojčić koja je pisac i svetski putnik na biciklu – dodala je Nada sa osmehom na licu.

Snežana živi na Dalekom Istoku, a njeni prijatelji posetili su porodicu Đolović. Kada su potvrdili da baka zajedno sa unučicom i unukom jedva preživljava, Snežana je odlučila da pomogne.

[adsenseyu1]

Ovog leta će voziti Pamirskim platoom u Tadžikistanu i preći preko prevoja visokog 4.655 metara da bi sakupila 4.655 $ za sanaciju kuće porodice Đolović.

– Nedeljama se neću spuštati sa visina iznad 3.500 metara, preći ću desetak prevoja preko 4.000 metara, kao i najviši vrh, Aikbaikal, koji se nalazi na 4.655 metara nadmorske visine – najavila je Radojičićeva na svom blogu.

Foto: Printskrin/Youtube

Foto: Printskrin/Youtube

Ona, ujedno, poziva sve ljude dobre volje da se uključe u prikupljanje sredstava za sanaciju kuće porodice Đolović.

– Svaki dinar, svaki cent biće prosleđen baki Živani. Troškove moje ture pokrivam sama, a sve što se sakupi tokom ove vožnje, sve do zadnje pare namenjeno je porodici Đolović – ističe Snežana.

POSEKAO MRTVO STABLO I PREKRIO PANJ KESOM: Žena se oduševila kada je videla šta je napravio (VIDEO)

Dinarske uplate možete izvršiti direktno na račun Živane Đolović u Intesa Banci: 160-5300101988025-75

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Ukoliko želite da stupite u kontakt sa porodicom Đolović kako biste im ponudili neki drugi vid pomoći, pozovite baka-Živaninu komšinicu Nadu Vitorović na broj +381-60-35-6611.

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Snežana Radojičić dodaje da je svaka vrsta pomoći porodici Đolović dobrodošla.

– Ne mora to da bude novčana pomoć. Možda možete da ustupite građevinski materijal, ili da uradite nešto na kući bez nadoknade, ili da Dušanu nađete kakav-takav posao – rekla je Snežana.

[adsenseyu1]

Redakcija Telegraf.rs poziva sve ljude dobre volje širom sveta da se priključe humanitarnoj akciji i pomognu baki Živani Đolović i njenim unucima da saniraju krov nad glavom.

Pogledajte obraćanje Snežane Radojčić koja će preći desetak prevoja kako bi pomogla baki Živani i njenim unucima:

(Dnevne.rs/izvor:K.Bezbradica – [email protected],Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

1 Comment on "Baka Živana u UŽASNIM USLOVIMA živi sa unucima OMETENIM U RAZVOJU: Njen najveći strah – ŠTA ĆE BITI S DECOM KADA UMRE?! (FOTO)"

  1. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew
    where I could find a captcha plugin for my comment form?
    I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one?

    Thanks a lot!

Comments are closed.