ANA BRNABIĆ: Škola se ne ukida, očekujem i više od 5.000 zaraženih

Brnabic

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da očekuje da će danas biti više od 5.000 novozaraženih korona virusom.

Ona je u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu rekla da su podaci jutros u 8 sati bili lošiji u odnosu na jučerašnji dan u isto vreme.

 Brnabić je dodala da u ovom trenutku nema razloga da se nastava u školama odvija onlajn, navodeći da će sa Kriznim štabom razgovarati o daljim koracima, s obzirom na to da građane najviše brine hoće li raditi vrtići i škole.

Ona je jutros rekla i da je očuvanje ekonomije od velike važnosti tokom pandemije korona virusa, navodeći da od ekonomije zavisi kvalitet borbe protiv korona virusa. Dodala je i da ukoliko se ne pronađe rešenje da ekonomija funkcioniše, kako je navela, makar minimalno, država ne bi mogla da obezbedi građanima uslove, u vidu zaštitne opreme, testova, respiratora.

PROČITAJTE JOŠ: DR STEVANOVIĆ: Samo OVA DVA znaka su pouzdan pokazatelj da imate koronu!

Ona je dodala da je bitno obezbediti i vakcine protiv sezonskog gripa, kojih je ove godine potrebno nabaviti više nego prethodnih godina. Premijerka je kazala da se novac za vakcinu protiv korona virusa traži unapred, navodeći da će Srbija biti u “nekoliko redova” za dobijanje vakcine. Prema njegovim rečima, vlade širom sveta i dalje tragaju za najboljim načinom na koji bi trebalo da se odgovori krizi izazivanoj pandemijom.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)

Be the first to comment on "ANA BRNABIĆ: Škola se ne ukida, očekujem i više od 5.000 zaraženih"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*