ANA BRNABIĆ: Moj je deda bio Hrvat, a ja sam premijerka Srbije

premijerka

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Povodom reagovanja državnog vrha Hrvatske na govor Aleksandar Vučića u Bačkoj Palanci na obeležavanju godišnjice „Oluje, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh koji pokušava da „izokrene istinu”.

„Nije mi najiskrenije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh. Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam videla ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti da izvrne istinu i proba da prikaže kako je crno belo i obrnuto, belo crno“, rekla je Brnabićeva.

JAKA KARTA U POLITIČKIM PREGOVORIMA: Koliko je Srbija bila blizu da napravi atomsku bombu?

Naglasila je da od predsednika Srbije Vučića nije čula nikakve fašističke izjave, ali da ih jeste čula u Glini, kada su tamo proslavljali „Oluju“.

U emotivnom odgovoru na pitanja novinara, Brnabićeva je rekla da je njen deda bio Hrvat, a ne Srbin iz Hrvatske i da je pored te činjenice ona postala predsednica Vlade Srbije, prenosi Tanjug.

„To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsednika Vlade čiji je deda bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsednika Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom“, navela je Brnabićeva.

VUČIĆ: Pred Srbima su dva puta! Neće biti lakog ni bezbolnog rešenja za Kosovo, ali borimo se i borićemo se žestoko!

Istakla je da, sa druge strane, u Hrvatskoj imamo situaciju da golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić ne sme ni da pomene da ima bilo kakvo srpsko poreklo.

(Dnevne.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)