ALEKSANDAR VUČIĆ: Svakoga dana nam prete, a naša poruka je jasna

banja

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vrnjačka Banja — Predsednik Srbije nastavio kampanju “Budućnost Srbije” obilaskom Raškog okruga. Prva tačka Vrnjačka Banja, u kojoj je posetio Dom zdravlja “Dr Nikola Džamić”.

Aleksandra Vučića su, ispred Doma zdravlja, dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, direktorka Vesna Malićanin i zaposleni u toj ustanovi.

Vučić je u Vrnjačkoj banji rekao da svakog dana na KiM srpskom narodu prete, a poruka Srbije je da će čuvati mir i stabilnost, ali da to niko ne treba da shvati kao znak slabosti jer Beograd neće dozvoliti nikome, pa ni Prištini, da napadne naš narod.

Vučić je, obraćajući se građanima na Promenadi u Vrnjačkoj banji na početku obilaska Raškog okruga, kazao da nema nikakvu bojazan što se tiče ekonomije Srbije, ali da ga brine politička situacija u regionu.

“Imamo u Prištini ljude koji se ponašaju neodgovorno, nisu ispunili što piše u Briselskom sporazumu. Jedinu obavezu Zajednicu srpskih opština, a posle toga uveli su takse od 100 odsto na srpsku robu želeći da unište srpski narod na KiM, da ga proteraju sa svojih vekovnih ognjišta, ali i da nanesu ekonomsku štetu Srbiji. Mi tu štetu možemo da istrpimo, ali nećemo odustati od nacionalnih i državnih interesa”, naglasio je on.

Vučić je rekao da se Srbija nimalo ne junači, kao neki ranije koji su se junačili a onda bežali glavom bez obzira. Ističe, međutim, da će, ako budemo sačuvali mir i stabilnost, biti moguća još veća ulaganja u Vrnjačku banju, da plate i penzije još brže rastu.

GLUMAC RAZBESNEO JAVNOST U SRBIJI! VREĐAO TEK ROĐENO DETE ANINE PARTNERKE! Vesna Pešić mu poručila da je lupetalo, tviteraši osuli paljbu po Sergeju

“Svakog dana nam prete ujedinjavanjem Kosovske Mitrovice, naša poruka je jasna – čuvaćemo mir i stabionost, nemojte da pomislite da je to znak slabosti, nećemo dozvoliti ni vama ni bilo kom drugom da napadnete naš narod”, poruka je Vučića.

Govoreći o Vrnjačkoj banji Vučić je podsetio da je država prethodnih godina mnogo novca uložila u ovu opštinu. “Danas Vrnjačka banja divno izgleda, sve više je hotela, turistički kapaciteti su lepši i bolji. Vrnjačka banja danas bukvalno izgleda lepše od Baden Badena, i mnogih evropskih banja”, rekao je on obećavši da će država uložiti još mnogo novca u Vrnjačku banju.

Međutim, ukazao je da je jedna loša vest koja dolazi iz Vrnjačke banje to da imamo sve manje dece koja se rađaju u toj opštini. “Što je standard viši ovde, direktno proporcionalno opada natalitet. Potrebno nam je više dece”, upozorava je Vučić.

Dodao je da država ulaže u povećanje nataliteta sve više i ponovio da nema opstanka naše nacije ako ne promenimo taj trend. “Bez toga naš narod i zemlja neće imati budućnost”, naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Rekao je da će životni standard gradjana biti sve veći i da ćemo imati sve veće plate i penzije iz godine u godinu, jer je država uspela da stabilizuje javne finansije.

“Uspeli smo zemlju da stabilizujemo sasvim, da napravimo dobre temelje, da plate i penzije mogu da rastu, da ne ugrožavamo javni dug, koji smanjujemo i nastavićemo da ga smanjujemo i ove godine. Hoću da naša deca ne moraju da plaćaju naše dugove i nesposobnost, da mogu da žive ovde a ne u inostranstva, a neke iz inostranstva da vratimo”, objasnio je Vučić.

OGLASILA SE MAJKA BOLESNOG DEČAKA KOJI SE SLIKAO S VUČIĆEM: Ja sam mu rekla da SKINE MASKU, da bi mu se na slici videlo LICE

Istakao je da sve to ne bi bilo moguće bez podrške gradjana koji su verovali onima koji nisu samo obećavali, već radili. “Hvala što ste verovali radu, marljivosti, teškim merama i posvećenosti. Samo zbog vas je Srbija na dobrom putu“, zahvalio se građanima.

Vučić je na Promenadi obišao i štandove sa rukotvorinama Udruženja “Zlatne niti”, a prethodno je posetio Dom zdravlja.

(Dnevne.rs/b.92/Izvor: Tanjug)