ALEKSANDAR VUČIĆ: Prosečna plata 500 evra do kraja godine

predsednik

Foto: predsedništvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prosečna plata u maju u Srbiji bila 470 evra, a da će do kraja godine biti 500 ili 510 evra.

Vučić je rekao da to nije velika prosečna plata, ali da je mnogo veća od 329 evra, kolika je bila pre samo nekoliko godina.

“I ova prosečna plata biće mnogo viša pre kraja godine. Očekujem da bude 500 evra, možda i 510 evra, sa povećanjem minimalne zarade i zarade u javnom sektoru, posebno za medicinski sektor, ali i prosvetu”, rekao je Vučić.

On kaže da će to povećanje, kao i svako do sada, biti zasnovano na čvrstim temeljima, da neće biti uvećavan javni dug u odnosu na BDP.

Rekao je i da Srbija ide u novi investicioni ciklus do deset milijardi evra, koji će doneti još veći rast i plate.

“To smo uradili zahvaljujući teškim reformama iz 2014. godine i disciplinovanom ponašanju”, rekao je Vučić.

NEVEROVATNA HRABROST KOLAŠINCA: Išao goloruk na nož razbojnika, Mesut Ozil pretrnuo u kolima (VIDEO)

On kaže da kada putuje po Srbiji vidi siromašan narod, ali da taj narod se sve više zapošljava, posebno u pet okruga na jugu Srbije, ali i u drugim delovima zemlje.

“Ti ljudi ne žive lako, ali dobro vide kuda Srbija ide, ne bune se, nego se bune najbogatiji koji su izgubili privilegije”, rekao je Vučić i dodao da u strankama Đilasa i Jeremića nema siromašnih.

VUČIĆ: JOŠ JEDNA FABRIKA STIŽE U PANČEVO

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas novu investiciju u Pančevu, što je, kaže, fantastično iznenađenje za žitelje tog grada.

“Pored ZF-a biće još jedna velika, fantastična fabrika. Uskoro ćemo potpisati ugovoro, a verujem da će pre marta sledeće godine krenuti radovi”, rekao je Vučić za TV Prvu.

On je istakao da Pančevo ima svetlu budućnost, i da će, od grada sa mukama i problemima, postati jedan od najbogatijih gradova.

Dodao je da je novom investitoru, ne otkrivajući o kome je reč, ZF bio toliko privlačan je želeo da dođe blizu te velike nemačke kompanije.

PUSTIĆEMO OBAVEZE, DA NAŠI PRIVATNICI IZDRŽE STRANU KONKURENCIJU

Predsednik Aleksandar Vučić najavljuje mere, uključujući smanjenje poreza i doprinosa, za srpske privatne kompanije, kako bi mogli da se izbore sa stranom konkurencijom, ali će i oni, ističe, morati da povećaju plate radnicima.

Navršilo se 5 godina od ubistva Tijane Jurić: Njen otac Igor objavio je video i reči koje lome srce

Na konstataciju Prve tv da se privatnici ljute, jer su im, kažu, svi dobri radnici otišli, jer sad postoji strana konkurencija u zemlji, Vučić je rekao da to pokazuje i da smo na dobrom putu.

“Moraće i naši privatnici da malo povećaju plate i da se bore na tržištu”, rekao je Vučić.

On je dodao da poštuje naše privatnike i da razume kada, na primer, neko od njih kaže, kao jedan od vlasnika MONE, da ne treba mnogo povećavati minimalne zarade, jer on mora da plati mnogo radnika i da ispuni obaveze prema državi.

“Gledaćemo da spuštamo tzv. radne poreze da bi privatnici mogli da izdrže. Ali, došli strašno snažni Nemci u Pančevo, koji imaju zagarantovano tržište i ja razumem da se to dešava”, dodao je Vučić.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)