ALEKSANDAR VUČIĆ: Prethodna vlast “pečatirala koverat” kosovske nezavisnosti zajedno sa Vukom Jeremićem (INFO)

predsednik

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se država bori za KiM iz “ambisa” u koji nas je po tom pitanju dovela prethodna vlast. Vučić je u izjavi za javnost, posle učešća na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) u Parizu, ponovio političku metaforu da je prethodna vlast “pečatirala koverat” kosovske nezavisnosti.

Povodom optužbi pojedinih opozicionih politicara da će on uvesti Srbiju u NATO, dati Kosovu stolicu u UN i umanjiti značaj Republike Srpske, Vučić je rekao da je video da to govore neki “belosvestski pljačkaši i lopovi koji su krali milion i milione evra”.

– Ja njih razumem, jer oni polaze od sebe, uvek znaju najboje šta su radili i šta bi radili – rekao je Vučić.

„JEDVA OSTADOH ŽIV U SMRDIJI“: Hrvat radio na predstavi u Beogradu i napljuvao nas toliko da ćete se ZAPREPASTITI (INFO)

Reč je inače o izjavi Vuka Jeremića, a Vučić ističe da “to govori čovek koji je, zajedno sa prethodnim rukovodstvom, stavio ne samo pečat, već i prethodno zalepio koverat, a onda i vosak dodao na koverat kosovske nezavisnosti, instistirajući na glupom, neodgovornom i neozbiljnom pitanju za Međunarodni sud pravde i time u mnogome otežao našu poziciju da se danas borimo iz ambisa u koji su nas doveli i sada pokusamo da uradimo nešto za KiM”.

vuk

Foto: fonet-marija-djokovic

Vučić je, kada je reč o NATO, rekao da je i na skupu u Parizu, kao što to radi i na svakom drugom mestu, poručio da Srbija nema nikakve aspiracije prema NATO:

– Ali, ne vredi, nekim ljudima ne možete da pomognete, jer oni znaju kako oni nikada ne govore istinu, pa polaze od sebe i misle da su drugi ljudi takvi. Mi smo potpuno drugačiji.

„OSVETA“ ZA KOSOVO: Kostarika ih je prva priznala i baš zato treba da im se zbog toga i revanširamo!

Što se Republike Srpske tiče, Vučić je rekao da bi najbolje bilo da novinari u Srpskoj pitaju bilo koga od predstavnika vlasti ili opozicije sa kim su bolje sarađivali i u čijem periodu vladanja u Srbji su imali više pomoći i podrške od Srbije.

Vučić je dodao da bi se onda videlo da ti koji tako govore nemaju baš mnogo argumenata za svoje izmišljotine.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)