ALEKSANDAR VUČIĆ O POVEĆANJU PLATA U JAVNOM SEKTORU: “Kako je bilo, dobro je i ići će sve bolje” (INFO)

premijer

Foto:Tanjug

Svi će u javnom sektoru imati veće plate nego ikad, ali meni je drago da će plate u privatnom sektoru da pristižu te u javnom, što nam i jeste cilj, jer će u protivnom svi da beže u javni sektor, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare nakon susreta s predstavnicima nemačke firme Kontinental, koja planira da uskoro otvori istraživacko-razvojni centar u Novom Sadu.

Odgovarajući na pitanja novinara koliko će brzo biti zaposleno 500 inženjera, koliko je planirano da radi za početak u tom centru, Vučić je rekao: “što brže”, te dodao da bi posao moglo da dobije vrlo brzo i dve hiljade strucnjaka, ali da ih mi toliko nemamo.

U tom je smislu pomenuo pozitivna kretanja finansija, navodeći da ćemo u prvoj polovini godine umesto 700 miliona evra deficita imati plus, što će možda imati još samo tri ili četiri zemlje EU.

STIŽE VRELI JUN: Tri znaka HOROSKOPA imaće priliku da ispune svoje velike želje

Upitan kada će u Srbiji prosečna plata dostići 500 evra, Vučić je rekao da bi do kraja ove godine ona mogla da dođe do 440, 445 evra, da je sada 404, te da će do kraja 2017. prosečna plata biti 20 odsto veća nego kad je on preuzeo mandat.

– Kako je bilo, dobro je i ići će sve bolje – zaključio je.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

 

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]