Aleksandar Vučić o nabavci 12 borbenih aviona F-16 od strane Hrvatske

vojska

Foto: Tanjug/Dimitrije Goli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, odgoravajući na pitanja u vezi nabavke aviona od strane Hrvatske, da svako ima pravo da se brine o svojoj bezbednosti, da nemamo ništa protiv toga, a da mi volimo da upravljamo svojom zemljom i volimo slobodu.

– Nemamo ništa protiv, svako brine o svojoj bezbednosti. Hrvatska je članica NATO. Smešno je porediti nas sa NATO, oni su veliki i moćni. Mi smo mali, ali volimo slobodu više od svega, volimo da sami upravljamo svojom zemljom i budemo svoji na svome – rekao je Vučić na poligonu Pasuljanske livade.

Kako je rekao, trudimo se da imamo snažniju vojsku nego što smo je imali, a našim komšijama, kaže, želi dobru opremljenost i ništa više.

Dodao je da ne bi da ulazi u specifičnosti nabavke, ali i da bi, da je “neko sa strane”, bio zadovoljniji poslom koji je Srbija napravila.

HARADINAJEVA MILJENICA: Poslednji status batinašice ROSU pre nego što je krenula na Đurića (FOTO)

Predsednik Srbije je rekao da ljudi u Srbiji ne treba da brinu i da ćemo imati snažnu armiju da nam omogući da budemo svoji na svome.

Foto: Tanjug/DImitrije Goll

POKAZALI SMO ZAVIDNU DISCIPLINU I DOBRU UTRENIRANOST

Kao mala zemlja koja se ne nalazi u vojnim blokovima, a koja želi da sačuva svoju slobodu i suverenitet, moramo da imamo snažnu i efikasnu armiju da bismo u tome uspeli, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je posle prisustva vojnoj vežbi „Sadejstvo 2018″ na Intervidovskom poligonu Pasuljanske livade, najavio da očekuje dodatno poboljšanje životnog standarda pripadnika Vojske Srbije, i da će se posebno postarati za vojnike pod ugovorom i podofoicire.

– Svi će imati značajna povećanja, a i nastavićemo da opremamo vojsku – kazao je on.

Objasnio je da je prisustvovao redovnoj vežbi Četvrte brigade kopnene vojske u veoma teškim meteorološkim uslovima, u kojoj je učestvovalo 900 vojnika – Četvrta brigada i mali deo pripadnika specijalne brigade, kao i deo našeg vazduhoplovstva.

– Zahvalan sam momcima i devojkama koji su ovo uradili sa mnogo truda i angažmana. Hvala komandanom kadru na dobroj uvežbanosti – poručio je Vučić u obraćanju nakon vežbe.

 Mislim da su pokazali zavidnu disciplinu i dobru utreniranost. Radili su neke stvari koje druge vojske ne rade na svojim vežbama. Prikazali smo ceo proces gađanja – objasnio je vrhovni komandant VS.

TENZIJE SE NE SMIRUJU: Kosovska policija uhapsila troje novinara RTS i petoro advokata

On je kazao da su naši momci bili uspešni i odlično izvršili vežbu.

Dodaje da je na kraju vežbe želeo da kažem da je vežba odlično izvršena, ali su mu, kaže, ukazali da treba da kaže “vrlo dobro” kako bi nakon toga vojnici odgovorili sa “služimo Srbiji”.

Rekao je da su danas mogla da se vide i oružja i oruđa koja su već bila na stokovima za uništenje, a koja su izvučena i obnovljena, i dobro rade.

– Mi smo ih izvukli odande, obnovili resurse i mogli ste da vidite da oni dobro rade. Mogli ste videti i izviđačke avione i bombardere. Imali smo ih jedan ili dva, danas ih imamo sedam, a uskoro očekujemo da u resursu imamo svih 12. To znači da imaju dozvolu i da su ispravni i da mogu da funkcionišu – istakao je.

Kazao je da su nova vozila – borbena oklopna vozila i protivoklopno lansirno oruđe, koje je, dodao je, bilo na uništavanju u Smederevskoj Palanci, jer je neko obećao da ćemo to da uništimo.

– Nismo to uništili i baš me briga šta su obećavali. Videli ste da to danas odlično radi –  rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/DImitrije Goll

– Nadam se, želim i verujem da ćemo moći da postižemo bolje rezultate u vežbama koje predstoje – naglasio je Vučić.

Primetio je i da je vežba održana u veoma teškim meteorološkim uslovima.

– Učestvovala je samo Četvrta brigada i mali deo pripadnika Specijalne brigade. Pokazali su zavidnu disciplinu i dobru utreniranost – naglasio je predsednik Srbije.

PUTUJETE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST: Amerika upozorila na opasnost od terorističkih napada na Kosovu pred Uskrs

Na vežbama su urađene neke stvari koje drugi ne rade na svojim vežbama, a to su mi ukazali Diković, Simović i Stopa, kaže Vučić.

– Prikazali smo ceo proces gađanja, od ispaljivanja do pogađanja ili promašivanja cilja – ukazao je Vučić.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)