ALEKSANDAR VUČIĆ: “O ceni goriva odgovorićemo tek kada nasilni protesti budu završeni! A biće završeni, hteo to neko ili ne!”

predsednik

Foto: Tanjug

Govoreći o protestima zbog cene goriva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da oko cene benzina ne može mnogo da se uradi, ali za cenu dizela da.

On je nabrojao je zemlje u kojima je gorivo skuplje nego u Srbiji:

– Albanija, sa skoro dvostruko nižim platama i penzijama, ima značajno veću cenu benzina. Austrija, Kipar, Grčka, Malta, Crna Gora…26 zemlja ima višu cenu benzina nego Srbija – rekao je on.

AGONIJA PENZIONERA IZ BEOGRADA: Stigla mu je poruka od pašenoga iz Rusije, sada MORA DA PLATI 15.000 DINARA ZBOG JEDNOG SMS!

Prema njegovim rečima, “niko u tim zemljama nije šokiran cenom benzina”, i naveo da od 46 evropskih zemalja Srbija ima ubedljivo najnižu cenu električne energije.

Kako je rekao, o cenama benzina ne može mnogo da se uradi, ali je saglasan da trgovci uzimaju veliku maržu. Istakao je da će Vlada posebno razgovarati o ceni dizela.

ZUKORLIĆ PROZVAO MARIĆA: Ja ne znam kako ćeš umreti čoveče! Neki gresi koji se naprave će ti zaprečiti grlo!

– Na to pitanje ćemo da odgovorimo suštinski tek kada naslini protesti budu završeni, a biće završeni, hteo to neko ili ne – rekao je i dodao da se turisti i putnici biraju alternativne pravce i da zaobilaze Srbiju zbog blokiranja auto-puta.

Ponovio je da će država izdvojiti sredstva oko dizela, posebno zbog poljoprivrednika.

(Dnevne.rs/Izvor: espreso.rs)