ALEKSANDAR VUČIĆ: Neće moći da me slome

predsednik

Foto: Tanjug

On je istakao da su svi napadi u poslednje vreme usmereni na to da ga slome pred put u Brisel, ali da se to neće desiti, naprotiv – to će ga samo ojačati.

U nizu su, naime, proteklih dana stizale problematične poruke – kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će na pregovaračkom stolu biti pitanje granica, a njegov partijski kolega Redžep Hoti je tražio da Sandžak i deo juga Srbije uđu u sastav Kosova. Predsednik BNV Sulejman Ugljanin zapretio je da nema mira bez autonomije Sandžaka, a Azem Vlasi je optužio Beograd za ubistvo Olivera Ivanovića.

Vučić je kazao da je u sredu uveče pozvao “ljude u Briselu” i rekao im da je bolje da ne dođe u nedelju ako Albanci zastupaju stavove poput onih koji su se mogli čuti proteklih dana.

SKONČAO ZBOG TUGE ZA MAJKOM!? Otac mislio da je u manastiru, a onda su pronašli telo nesrećnog mladića kada je ispražnjeno jezero u Smederevskoj Palanci

– Oni su mi rekli: “Molimo te da dođeš da razgovaramo.” Meni nije problem da razgovaramo. Ali ako mislite da postoji ta batina kojom možete da me naterate da slušam i služim Haradinajevim, Hotijevim, Hodžajevim izjavama i glupostima, nemojte da me zovete uopšte. Niti sam fasciniran ingenioznim idejama, niti se plašim bilo koga na Zapadu – naveo je Vučić i poručio:

– Pogrešnog ste čoveka našli za pritiske, zato da ne gubimo vreme. Ali ako ste spremni na kompromis, tu sam. Srbija neće ništa da zakucava, ali ako mislite da na takav način možete da razgovarate s nama, otići ćemo i reći im: “Hvala lepo, neka oni prvo ispune Briselski sporazum, pa ćemo onda mi da razgovaramo dalje.”

Neće dozvoliti, kako je kazao, da mu “bitange, albanske i srpske, napadaju porodicu iz čista mira”:

– Mislili su da me slome pred Brisel svim tim lažima i izmišljotinama, pričama o porodici, trovanju vode, navodnim otimanjem novinara, blokiranjem auto-puteva… Nećete da me slomite, neću im dati, samo ste me ojačali – kazao je Vučić i poručio opozicionarima koji hoće izbore da će možda i da ih i dobiju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin upozorio je da će se svaki put kada započnu razgovori o KiM događati salve napada na Vučića, kao i besmisleni protesti i događaji koji bi trebalo da stvore lošu sliku o državi.

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: Narednih sati pljuskovi sa grmljavinom, PANČEVU PRETI NEVREME (FOTO)

Političke provokacije

– Tači izjavio da će se pregovarati o granicama

– Ugljanin kazao da nema mira bez autonomije Sandžaka

– Hoti tražio da se Sandžak i jug Srbije pripoje Kosovu

– Vlasi optužio Beograd za ubistvo Olivera Ivanovića

ŠVAJCARCI ZABRINUTI PRED MEČ SA ORLOVIMA: „Šaćiri je upravo započeo rat sa Srbima“ (FOTO)

Brojke

10 rundi bilo u političkom dijalogu Beograda i Prištine

10 godina prošlo od proglašenja kosovske nezavisnosti

5 godina prošlo od potpisivanja Briselskog sporazuma.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)