ALEKSANDAR VUČIĆ: Možete da mislite kako se jedu u regionu kada ovo vide

predsednik

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Beograd — Srbija je najprivlačnija destinacija za strane investicije u regionu, a privukla je ukupno 56 odsto svih investicija u Zapadni Balkan.

To je istakao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa rukovodstvima pet okruga na jugu i jugoistoku Srbije.

“A, da biste razumeli, dajemo subvencije i imamo suficit u budžetu, smanjujemo javni dug, a za to smo zaslužili ne samo čestitke, nego mnogo više od toga”, rekao je Vucić i dodao da to kritikuju oni koji nisu ni mogli da daju subvencije, jer je u njihovo vreme država bila pred bankrotom.

Kako je rekao, zapošljavanjem pobeđujemo konkurenciju u regionu, jer, ima onih, kao što su Bugarska i Makedonija, koje imaju niža primanja nego u Srbiji i upitao – što bi onda neko od investitora dolazio kod nas ako se hoće reći da je razlog jeftina radna snaga.

STRUČNA SPREMA NEBITNA: Investitore u Srbiji zanima samo jedno

Međutim, objasnio je, investitori gledaju i druge stvari, monetarnu sigurnost, makroekonomsku i fiskalnu situaciju, dobar ekonomski ambijent, stabilnost dinara, izdavanje građevinskih dozvola na vreme, čime sve pobeđujemo konkurenciju.

“Voleli ne voleli, mrzeli ne mrzeli, to je za čestitanje i možete da mislite kako se jedu u regionu kada pogledaju koliko Srbija ima investitora” dodao je.

Vucić je rekao da bukvalno nemamo konkurenciju u regionu i da se sada takmičimo sa Poljskom, Slovačkom, Rumunijom. . .

On je ukazao i na završetak puiteva ka granici sa Bugarskom, ka Skoplju i Solunu, izgradnju puta Niš – Pločnik, pa dalje ka Pristsini i Dračuuu.

SKANDAL U HRVATSKOJ: Milorad Pupovac napadnut u centru Zagreba

Dodao je da time Niš postaje centar u koji će, najavio je, pokušati i da dovede velike skupove i događanja, kao što se nada da će biti i jedan veliki ekonomski skup, uz pomoć Klausa Švaba, “oca Davosa”.

“Mislim da smo na dobrom putu”, zaključio je predsednik Vučić.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)