ALEKSANDAR VUČIĆ: “Građani Srbije su verovali u ozbiljnu politiku, a ne šarenim lažama koje su drugi nudili”

predsednik

Foto: Prva Printscreen

“Cilj je da Srbija u ove dve godine zbirno bude prva u Evropi po rastu BDP-a”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljajući ciljeve nove vlade.

“Sledeće godine imaćemo rast oko šest odsto, a ovu ćemo da završimo oko nule”, kazao je Vučić u obraćanju nakon sednice predsedništva SNS.

Kako je rekao, jedan od ciljeva je da Srbija ekonomski nastavi da jača. To znači, dodao je, da ćemo nastaviti sa svim infrastrukturnim projektima, jačati energetiku, privredu, vojsku, policiju…

“Imamo nižu stopu javnog duga od mnogih razvijenih zemalja, a veću stopu rasta od njih”, istakao je predsednik Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: CRNE PROGNOZE: Očekuje nas najgori period pandemije, korona kuca na vrata!

Ukazao je na to da je jednim delom već postojao pripremljeni program, a to je “Srbija 2025”, kojim su postavljeni visoki ciljevi – plate od 900 evra.

“Pogođeni smo koronavirusom već sedam meseci, a trajaće pandemija svakako najmanje još šest meseci. Ona je promenila ceo svet, uništila svetske, regionalne i evropske ekonomije, oborila ih za između šest i 15 procenata. Srbija se pokazala uspešna, i verujemo da nećemo imati negativan rast, što je ravno čudu, a za to su zasluzni građani Srbije, koji su verovali u ozbiljnu politiku, a ne šarenim lažama koje su drugi nudili“, dodao je Vučić.

 

(Dnevne.rs/b.92)