ALARMANTNO: Ukoliko Majdanpek ne dobije struju do jutra, mora biti ceo evakuisan!

grad
Najveći problem je to što je 5.000 stanovnika bez grejanja, kaže Dejan Vagner

Predsednik opštine Majdanpek, Dejan Vagner nije zadovoljan radom na popravci dalekovoda od strane Elektromreža Srbije, i najavljuje da će od sutra, ukoliko struje ne bude bilo 5.000 građana biti evakuisano.

– Dobio sam informaciju od nadležnih iz ovog preduzeća da se radi i pokušava da se otkloni kvar. Stičem utisak da se vrlo neozbiljno pristupilo ovoj situaciji od strane Elektromreža Srbije. Ne mogu da verujem da je u 15 časova informacija bila da je dalekovodod proveren i ispravan, i da se čeka rešavanje tehničkog problema u

Trafostanici “Majdanpek 1” i da će za dva sata biti struje, i kad je to prošlo i probano puštanje struje, bilo je bezuspešno jer je dalekovod neispravan. Imam utisak da trasa dalekovoda nije fizički obiđena, i sve informacije koje imam kazuju da je provera trasa dalekovoda obavljena pomoću radar signala. Zbog toga smatram da su neozbiljno shvatili ovu situaciju – kaže Vagner.

Bez grejanja 5.000 ljudi

On kaže da je najveći problem to što je 5.000 stanovnika bez grejanja, i da će biti prinuđen da u slučaju da struje ne bude ni ujutru, da evakuiše celokumno stanovništvo.

[adsenseyu4]

– Najveći problem je daljinsko grejanje i 5000 stanovnika koji se smrzavaju. Po meni je već u pitanju humanitarna katastrofa i kakve će biti posledice, videćemo. Sad smo u situaciji da razmišljamo da li i gde da evakuišemo oviliki broj ljudi, jer niko ne zna da nam kaže “dobićete struju u to i to vreme”. Ako se ovo ne reši preko noći biće vanredne situacije i biće i krenućemo sa evakuacijom stanovništva – izričit je Vagner.

ED Jugoistok Niš poslao je svoje ekipe i opremu u Majdanpek kako bi pomogli ekipama Elektromreže Srbije u otklanjanju kvara, rekao je večeras Dragoslav Pavlović, šef kabineta direktora Privrednog društva Jugoistok Darka Bulatovića.

U Majdanpek su upućeni elektromonteri iz Negotina, Bora i Zaječara, kao i specijalna ekipa za visoki napon iz Niša.
– Ukupno je u taj grad upućeno oko 30 ljudi i potrebna oprema. Kasnije, kada kvar bude otklonjen na dalekovodima, oni će raditi na uspostavljanju napona u najkraćem roku za svako domaćinstvo – napomenuo je Pavlović.

MUP obezbedio tri agregata

Ministarstvo unutrašnjih poslova – Sektor za vanredne situacije obezbedio je tri agregata za Majdanpek, a na području Timočke krajine nema ugroženih stanovnika, saopštio je danas MUP.Dva agregata obezbeđena su sinoć kako bi se omogućilo snabdevanje električnom energijom bolnice u Majdanpeku, u čijem sklopu se nalazi i porodilište. Tokom današnjeg dana obezbeđen je agregat velikog kapaciteta, u saradnji sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom, koji se trenutno pušta u rad.

(Tanjug)

[adsenseyu1]

1 Comment on "ALARMANTNO: Ukoliko Majdanpek ne dobije struju do jutra, mora biti ceo evakuisan!"

  1. Petar Petrović | 7. December 2014. at 21:15 |

    Naravno da narod nije zadovoljan Elektromrezom Srbije kad oni zaposljavaju nestrucan kadar koji je politicki podoban… da bi se zaposlio u EMS treba odresiti kesu ili dati partijsku knjizicu a znaje je manje bitno…!

Comments are closed.