ALARMANTNO: Albanci sprovode tiho etničko čišćenje u Srbiji

Albanci

Foto: AP Visar Kryeziu

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio je da kosovski Albanci sprovode u centralnoj Srbiji “ neku vrstu tihog etničkog čišćenja”, i to po sličnom modelu koji su primenjivali i na Kosovu i Metohiji!

Građani albanske nacionalnosti sa Kosova i Metohije kupuju, zemljište i fabrike, pre svega u Nišu, Vranju, Pokuplju i Koršumliji, gde onda prijave prebivalošte i time stiču osnov za uživanje svih ostalih prava od lične karte i pasoša preko socialnih davanja, zdravstvene zaštite pa sve do upisa u biračke spiskove.

JOVANOVIĆ PODRŽAO VUČIĆEVE STAVOVE: Potreban trajan kompromis s Albancima

Dodao je da Srbija doživljava Kosovo i Metohiju kao deo naše zemlje i zato ne može da bude ništa problematično u takvim kupovinama. Kako je rekao, to dosta zavisi od građana Srbije, koje “niko ne može da natera da prodaju svoj stan ili kuću, kao da nikom ne možete da sprečiti da neku imovinu kupi”.

– Napor države je da pomogne građanima i da u svakom delu Srbije imamo ravnomeran razvoj, da ljudi koji žive na jugu u Vranju, Leskovcu, imaju dovoljno ekonomske snage da ne prodaje imovinu i ne napuštaju ta mesta. I da se ne menja ni na koji način demografska slika Srbije. To i jeste neka vrsta tihog etničkog čišćenja. Kako što se dešava na KiM – kaže Stefanović.

ZEMLJOTRES NA POLITIČKOJ SCENI SRBIJE: Toma Nikolić osniva novu stranku!

Na sve ovo, kako je otkrio, ukazuje se i međunarodnoj zajednici, a srpska policija radi na utvrđivanju da li neko živi na adresi na kojoj je prijavljen.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)