AFERA „LOTO“ I DALJE POTRESA SRBIJU: Policija juri anonimne dobitnike sedmica – gde je 14,4 miliona evra, navodno isplaćenih! (INFO)

lutrija

Foto: Dragana Udovičić

Ispituje se na koji način je došlo do toga, jer se to nije desilo u bubnju. Inspektori češljaju Staru Pazovu, Surčin, Kanjižu i Prijepolje, gde je do sada otišlo 14,4 miliona evra

BEOGRAD – Kuglica s brojem 21 tokom skandaloznog loto izvlačenja mehanički je oštećena, a policija trenutno utvrđuje na koji način je to učinjeno, saznaje Kurir!
– Veštačenjem je utvrđeno da je loptica fizički oštećena. Zasad je sigurno da ona nije oštećena u loto bubnju, pa se sve vreme radi na utvrđivanju da li je neko lopticu s brojem 21 namerno oštetio i na koji način je to učinio ili se to desilo slučajno – priča izvor Kurira iz policije.

Materijalna korist

On kaže da se utvrđuje i koliko je to uticalo na regularnost, jer kuglice moraju da budu identične da bi izvlačenje bilo regularno.

[adsenseyu5]

 

Paralelno sa ovom istragom, policija traga i za svim dosadašnjim loto milionerima, koji su do dan-danas javnosti ostali nepoznati. Ispituju se uplatna mesta u gradovima u koje su dosad otišli milionski dobici, a istraga je, kako saznajemo, počela od Stare Pazove, Surčina, Kanjiže i Prijepolja. To su, naime, mesta u kojima su od 2005. do 2015. uplaćene četiri kombinacije koje su osvojile najviše sume, i to u ukupnom iznosu od 14,4 miliona evra.

– Istraživaće se sva uplatna mesta na kojima su uplaćene dobitne kombinacije, ali istraga je započela od gradova u koje je otišlo najviše novca. Sve vreme se radi i na identifikovanju dobitnika. Posebno će se utvrđivati i da li postoji eventualna povezanost između Lutrije i tih dobitnika, to jest da li je bilo zloupotrebe na tom nivou i podele materijalne koristi – kaže naš izvor.

Prošao poligraf... Aleksandar Vulović, bivši direktor Državne lutrije Srbije

Foto: Dragana Udovičić

Prošao poligraf… Aleksandar Vulović, bivši direktor Državne lutrije Srbije

Detaljna istraga

Nakon skandala tokom loto izvlačenja kada je broj 21 ispisan na ekranu pre nego što je izvučen iz bubnja, kriminolog Zlatko Nikolić smatra da policija mora da obavi detaljnu istragu i utvrdi sve činjenice koje su do toga dovele, jer u Državnoj lutriji Srbije, kako kaže, ništa nije i ne bi smelo da bude slučajno.
– Treba ispitati sve osumnjičene i sve proveriti i „provetriti“. Da se provere i izmere sve loptice, da policija ispita zašto su svi dosadašnji dobitnici anonimni, da se utvrdi identitet tih ljudi i da li možda postoji eventualna sprega između Lutrije i tih ljudi. Inače, dobitnik loto premije ima pravo da ostane anoniman, ali svakako bi trebalo da bude poznat policiji – navodi Nikolić.

Policija, kako saznajemo, još nije dostavila predmet Višem tužilaštvu o rezultatima istrage, a bivši direktor Lutrije Aleksandar Vulović prošao je poligraf.

[adsenseyu1]

Ministarstvo odbrane
NEMAMO VEZE S RADOM LUTRIJE

Iako su ministri privrede i odbrane Željko Sertić i Bratislav Gašić prošle jeseni potpisali sporazum po kom će Vojska, to jest Vojnotehnički institut, održavati i razvijati informaciono-poslovni sistem Lutrije, u Ministarstvu odbrane tvrde da zasad nemaju veze sa softverom koji se trenutno koristi.
– Vojnotehnički institut s Lutrijom ima potpisan ugovor o razvoju i implementaciji novog informaciono-poslovnog sistema. Izrađeni softveri još uvek se ne koriste, niti će se koristiti sve dok se ne provere sve njegove funkcionalnosti – kažu u Ministarstvu.

Kriminolog sumnjiči

ISPITATI SVE DIREKTORE

Kriminolog Zlatko Nikolić ocenjuje da je direktor Lutrije Aleksandar Vulović ostavku podneo zato što se osetio pogođenim, ali da ga to ne abolira od eventualne odgovornosti, te da će odgovarati ako se ispostavi da je kriv. Međutim, dodaje da treba preispitati i rad nekadašnjih čelnika Lutrije.
– Trebalo bi da se proveri da li je tačno da je Tijana Anđelić, prethodna direktorka Lutrije, nameštala bingo dobitke za neke članove Demokratske stranke – kaže on.

Najveći loto dobitnici
ZA 10 GODINA 14,4 MILIONA EVRA

– 2,5 miliona evra – april 2015 – Prijepolje
– 4,8 miliona evra – mart 2010 – Kanjiža
– 3,9 miliona evra – april 2005 – Stara Pazova
– 3,2 miliona evra – jul 2006 – Surčin

Činjenice
ZAPOSLENI PROŠLI POLIGRAF

– U direktnom izvlačenju u utorak na ekranu se pojavio broj koji još uvek nije bio izvučen iz bubnja
– Posle prva tri broja (4, 33, 12) izvučen je broj 27, ali se na ekranu pojavio i broj 21
– Potom je broj 21 izvučen tek kao peti u nizu
– Zaposleni u Lutriji poligrafski su testirani i svi su prošli ispitivanje
– Direktor Lutrije podneo je ostavku
– Brojni svetski mediji izveštavali su o srpskoj loto prevari.

(Kurir)

2 Comments on "AFERA „LOTO“ I DALJE POTRESA SRBIJU: Policija juri anonimne dobitnike sedmica – gde je 14,4 miliona evra, navodno isplaćenih! (INFO)"

 1. Eto
  zasto ja nikad ne igram igre na srecu ! Ovde se unapred zna ko ima
  priviligiju biti srecan … onda zasto da bacam pare !? I sta ce sad s
  ovim dobitnicima cije dobitke i identitet ispituju ? Reci im : puj pik
  nevazi , vracaj novac !? Jos ako medju dobitnike i ima neka sitna
  boranija koji se igrom slucaja “slucajno ” obogatio ? Ja se vise i ne
  cudim, ovo je zemlja carobnjaka i vilenjaka cuda se desavaju vise nego u
  bajkama ….

 2. реф ум лекс | 3. August 2015. at 14:48 |

  ма, гањаћемо ми ту срећу …! а и шта би друго радили у овој ЕУ штали … док чекамо да нам припреме нови јасеновац, шушњаре, …овај пут као геноцидном народу! ето, тај придјев нам удјелише на наше очи, … па кажу, ако је и од њи’, пуно је! зато су нам сада пустили срећу ко механичког зеца тркаћим цукама … док они спреме то, … тамо!

Comments are closed.