HAOS U TUNISU: U autobusu koji je prevozio pripadnike tuniske predsedničke garde eksplodirala bomba (VIDEO)

guma

freeimages.com, Brano Hudak, ilustracija

U autobusu koji je prevozio pripadnike tuniske predsedničke garde, večeras je u glavnoj aveniji u prestonici Tunisu eksplodirala bomba, pri čemu je poginulo 14, a povređeno 11 osoba, saopštilo je tunisko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

TUNIS – U autobusu koji je prevozio pripadnike tuniske predsedničke garde, večeras je u glavnoj aveniji u prestonici Tunisu eksplodirala bomba, pri čemu je poginulo 14, a povređeno 11 osoba, saopštilo je tunisko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Do eksplozije, koju je portparol tuniskog predsednika Moez Sinaui nazvao napadom, došlo je u centralnoj tuniskoj Aveniji Muhameda Petog, rekao je za AFP jedan zvaničnik Ministarstva.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali Tunis ima problema sa islamistima otkad je 2011. sa vlasti svrgnut diktator Zine El Abidine Ben Ali.

U Tunisu su se od početka godine već dogodila dva teroristička napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, a koji su bili usmereni protiv stranaca.

Prvo je u Nacionalnom muzeju Bardo u martu ubijeno 21 turista i jedan policajac, dok je u junu u letovalištu Sus ubijeno 38 turista.

[adsenseyu1]                       [adsenseyu1]

(Tanjug)