11 meseci od UBISTVA JELENE KRSMANOVIĆ: Novi detalji zloćina će strpati ubicu u zatvor?

ubistvo

Foto:Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic, Telegraf

Pre tačno 11 meseci na nasipu Crvenka u Borči ubijena je pevačica Jelena Marjanović Krsmanović

Danas je tačno 11 meseci od ubistva pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33) iz Borče, majke petogodišnje Jane, a ubica koji je počinio ovaj zločin sa više udaraca tupim predmetom u glavu, još nije uhapšen.

Tokom višemesečne istrage saslušano je više od tri stotine svedoka, a cela porodica Marjanović je išla na poligraf. Zločin, koji je potresao celu Srbiju, “preživeo” je nekoliko verzija, ali osumnjičeni za ovaj monstruozan čin ni danas, tačno mesec dana otkako je počinjen, nije se našao iza rešetaka.

 

[adsenseyu4]

Jelena Marjanović, da podsetimo, nestala je u subotu, 2. aprila oko 15 sati dok je trčala nasipom u borčanskom naselju Crvenka. Umesto da se nakon rekreacije na koju je, prema izjavi njenog supruga Zorana Marjanovića, otišla sa njim i ćerkom Janom, uputi prvo kući a zatim kod bolesne majke Zorice, sutradan je u kanalu nedaleko od nasipa pronađeno njeno unakaženo telo.

Printskrin: Youtube/Jeca VIPPER

Foto: printscreen/youtube

Njen nestanak policiji je oko 20 časova u subotu, 2. aprila, prijavio suprug Zoran Marjanović. Prvo je pronađen Jelenin mobilni telefon, a zatim i njeno telo. Obdukcija je pokazala da nije silovana, a da je usmrćena između 16.30 i 17 sati tupim predmetom sa kojim joj je zadato oko 20 udaraca po glavi i telu.

Iako se naizgled činilo da se zna gde je tačno i na koji način ubijena pevačica, od nekoliko verzija ovog ubistva ni za jednu se ne može reći da je autentična. Po prvobitnim informacijama pevačica je oteta i ubijena na nasipu.

Zatim se pojavila verzija da je usmrćena sa jedne a zatim bačena u kanal sa druge strane nasipa. Jedna od verzija govori i da je oteta na nasipu, strpana u automobil u koji je ubijena izvan Borče a zatim bačena u kanal.

Pominje se i da je pevačica bila živa kada je bačena u kanal sa žabokrečinom, jer joj je tokom obdukcije nađena voda u plućima. Navodno su se i Jelena i Zoran svađali na nasipu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

I akteri ovog čina menjali su se iz dana u dan. Postao je sumnjiv svaki biciklista, čovek sa štapom, vozač plavog karavana… Najveća “prašina” se digla oko braće Rojko iz Crvenke, pogotovo Nebojše, koji je mislio da ga policija traži zbog ranijih dela, pa pobegao u Bosnu i Hercegovinu kod rodbine. Tamo je uhvaćen, deportovan u Srbiju, prošao poligrafsko testiranje kao i njegovg brat Igor, i pušten kući.

Predmet kojim je to učinjeno nije nađen, kao što se ne zna ni ko ju je ubio.

HRONOLOGIJA DOGAĐAJA  

5. februar 2017 – mala Jana proslavila je prvi put rođendan bez majke.

11. januar 2017  – prema pisanju medija policija je otkrila novi trag, DNK osobe koja bi mogla da bude ključni dokaz koji vodi do ubice.

2016. godina 

27. decembar – objavljeno da krupan sredovečan čovek sa bradom svakodnevno, nedeljama dolazi na Jelenin grob, i nepomično gleda u njenu sliku na spomeniku.

23. decembar – direktor policije Vladimir Rebić izjavio da zna ko je ubio pevačicu, jer su ga o tome obavestile kolege koje rade na tom slučaju, ali da o tome ne može da govori jer bi ugrozio istragu. On je istakao da je ubeđen da je to gotovo dokazan slučaj, ali da nema svih procesnih elemenata za dokazivanja, pa da mora da se sačeka.

15. novembar – Jelenina svekrva Zorica Marjanović osuđena je na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora zbog bavljenja nadrilekarstvom.

9. novembar – mediji javili da je ubica pevačice identifikovan, i da policija zna ku je ubio na nasipu Crvenka u Borči.

2. novembar  – na samo 15 metara od Jelenine spomen-ploče neko je ašovom iskopao rupu iz koje je, kako se pretpostavlja, uzet neki predmet koji je sve vreme bio tu sakriven.

6. oktobar – Jelenin svekar Vladimir Marjanović doživeo infarkt.

4. oktobar – umrla majka Jelene Marjanović – Zorica.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

30. septembar – pronela se vest da je Rada Matić, koja je javnosti postala poznata posle prepiske sa Zoranom Marjanovićem, suprugom ubijene pevačice Jelene, prema još nepotvrđenim i nezvaničnim informacijama, uhapšena je sa dvojicom nepoznatih muškaraca

 

[adsenseyu1]

27. septembar – istragom je utvrđeno da se pevačica neposredno pre nestanka i ubistva čula sa Zoranom i majkom, ali i sa vlasnikom jedne beogradske igraonice.

24. septembar – procureo snimak sa slavske proslave porodice Marjanović, na kojima se četiri meseca pre no što će biti svirepo ubijena, vidi Jelena Marjanović sa masnicom na licu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

16. septembar – Zoran Marjanović (33) ponovo je saslušan u policiji.

7. septembar – Telo ubijene pevačice u mrtvačnici identifikovala majka devojke Zoranovog brata Miloša, dok na prepoznavanju nije bilo najužih članova porodice, što je inače prema pravilima.

6. septembar – prema saznanjima beogradskih medija, ubica mučki nastradale pevačice još se nalazi u Borči i policija čeka njegov prvi pogrešan korak. Navodno je blizak sa Zoranom Marjanovićem.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

29. avgust – podignut spomenik Jeleni Marjanović

22. avgust  – protiv medicinske sestre iz Beča, Rade Matić, svekar brutalno ubijene pevačice Jelene Marjanović, Vladimir, podneo je krivičnu prijavu zbog njenih izjava u kojima tvrdi da joj je nudio novac i pozivao na orgije.

15. jul – pojavila se teorija da je Jelenu ubio mafijaš koji je bio zaljubljen u nju. On je, navodno, tražio od nje da ostavi muža i da mu vrati novac, pa ju je usmrtio jer nije pristala.

9. jul – Bivša supruga Zorana Marjanovića, Sanja, policiji ispričala da je sumnjala da Marjanovići pripadaju sekti, i da je mesecima živela u strahu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

21. jun – Jelenina svekrva na saslušanju u policiji

20. jun – Na dan kada je Jelena ubijena, iz njenog telefona izbrisana je sva SMS i Viber prepiska sa njenim suprugom Zoranom, tvrde dobro obavešteni izvori u policiji.

15. jun – Policija je došla do zaključka da je Jelena Marjanović, prvo bačena niz stepenice, pa ubijena, posle čega je odneta na nasip u Crvenki.

 

[adsenseyu1]

1. jun – Porodicu Marjanović u Borči je danas posetio izvesni S. I. koji tvrdi da ima saznanja da je pevačica Jelena Marjanović ubijena francuskim ključem, a ne kamenom, kao i da je taj ključ zatim bačen u neko dvorište.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

31. maj – Na nasipu u borčanskom naselju Crvenka, postavljanjena spomen-ploče u čast sećanja na zverski ubijenu pevačicu. Na spomenu od granita ugraviran je anđeo i violinski ključ sa notama.

11. maj – Mladić Nikola Marijoković (31) uhapšen je na groblju tokom odavanja 40-dnevnog pomena ubijenoj pevačici.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

6. maj – objavljeno da jedan od izolovanih ženskih DNK tragova koji su nađeni na trenerci Jelene Marjanović (33) koja je mučki ubijena pre više od mesec dana pripada njenoj svekrvi Zorici Marjanović.

30. april – ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da ono što mediji pišu nije ni približno istini o ubustvu pevačice.

29. april – policija ispituje sve Zoranove poslovne partnere kako bi proverila da li je eventualno Jelena bila žrtva osvete.

28. april – mediji objavili da se traži biciklista u sivom dusku pod sumnjom da je ubio Jelenu. Najnoviji rezultati istrage pokazali da se telo ubijene pevačice nalazilo u vodi samo četiri sata, što ukazuje na to da je njen leš naknadno bačen u naselju Crvenka.

27. april – zbog mogućnosti da je ubica pobegao vodenim putem, policija ispituje sve stanare obližnjeg vikend-naselja.

26. april – Jelenina svekrva Zorica bila na ispitivanju u policiji.

25. april – Istraga pokazala da je Jelena prvo omamljena a zatim ubijena, najverovatnije motkom.

 

[adsenseyu1]

24. april – Jelena je bila živa kada je bačena u kanal sa žabokrečinom, prilikom obdukcije pronađena joj je voda u plućima.

23. april – Stanko Antić izjavio da je prošao poligraf i da on i njegov sin nemaju veze sa ubistvom Jelene Marjanović. Muškarac koji živi na nasipu ispričao policiji da je kobne subote čuo da su se Zoran i Jelena svađali.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

22. april – policija traga za biciklistima koji su bili na nasipu kada je i Jelena trčala, zatim za crnim motorima i plavim karavanom. Inspektori i forenzika češljali kuću Stanka Antića, koja se nalazi nedaleko od mesta na nasipu gde je pronađeno Jelenino telo. Odneli obuću, farmerice i bicikl.

 21. april – policija isptivala čoveka kojeg je pronašla u žbunju nedaleko od mesta gde je pronađena ubijena pevačica. Premijer Aleksandar Vučić najavio da će ubica biti uhapšen u roku od 48 sati, ali i da se njegovo ime neće znati pre ponedeljka, 25 aprila.

20. april – policija uzela snimke sa video nadzora porodice Jahović iz Crvenke, kao i prodavnica u tom naselju a na kojima se vidi jurnjava automobila koji pripadaju Marjanovićima.

19. april – istragom utvrđeno da je Jelena poslednji telefonski poziv obavila sa majkom kao i da je ubijena samo sedam minuta nakon što se telefonom čula sa njom. Kumi Veri zaplenjene stvari.

18. april – na pramenu kose, koji je pronađen pored kanala u kojem je bilo telo Jelene Marjanović, nema DNK tragova ni poznate ni nepoznate osobe, pokazalo je veštačenje. Naa nasipu pronađena torbica za koju se pretpostavlja da je pevačicina.

17. april – ubica Jelenu davio pre nego što joj je naneo smrtonosne povrede, pokazala istraga.

16. april – saslušana bivša žena Zorana Marjanovića, Sanja. Bila je uznemirena tokom ispitivanja jer je i lično poznavala ubijenu Jelenu. Pojavila se teorija da je pevačicu ubio neko iz Zabele, sa kojim se zabavljala ali zbog kog nije htela da ostavi muža.

15. april – policija kod kanala u Crvenki pronašla pramen kose za koji se pretpostavlja da pripada Jeleni Marjanović.

14. april – u prisustvu forenzičara i svedoka, inspektori pretresali kuću i dvorište Marjanovića.Odneli dve kese pune obuće i tepih.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

13. april – Jelenina majka Zorica ponovo saslušana u policiji. Policija je ispitivala da li joj je ćerka imala problema u braku. Ispod noktiju ubijene pevačice nije izolovan DNK druge osobe, odnosno ubice, što ukazuje na to da se tokom napada nije branila.

12. april – obdukcija pokazala da je Jelena ubijena između 16.30 i 17 sati.

11. april – obrt u istrazi – osumnjičeni muž dvaput nije prošao poligraf. Nebojša Rojko zvani Vihor, koji je juče po podne oko 17 časova predat srpskoj policiji, prošao je poligrafsko ispitivanje, pušten je na slobodu i sada se nalazi kod kuće.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

10. april – Nebojša Rojko zvani Vihor predat srpskoj policiji

09. april – Nebojša Rojko, zvani Vihor uhapšen u Brčkom. Zoran Marjanović izjavio da ne poznaje nikakvog Rojka.

08. april – Zoran Marjanović se vratio u policiju da uzme svoj “mercedes” koji mu je privremeno oduzet zbog veštačenja tragova. Izjavio je da je ubeđen da je njegovu suprugu ubio neko ko je bio ospesivno zaljubljen u nju, kao i da je čuo da su u Zemunu pronađena kola sa tragovima krvi njegove supruge

07. april – na groblju Zbeg, u Borči, sahranjena Jelena Marjanović. Policija privela na saslušanje Igora Rojka iz Crvenke, koji je pušten odmah nakon ispitivanja. Traga za njegovim bratom Nebojšom, zvanim Vihor, koji je pobegao od kuće ubeđen da ga policija traži zbog ranijih dela koje nije odležao u zatvoru.

06. april – utvrđeno je da se mesto zločina nalazi između 50 i 100 metara od lokacije gde je pronađeno telo.

 

[adsenseyu1]

05. april – inspektori iz kuće Marjanovića izneli luk i strele. Nakon 48 sati Zoran Marjanović pušten iz pritvora. Protiv njega nije podneta krivična prijava. Navodno, prošao oba poligrafa.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

04. april – obdukcija pokazala da Jelena, koja je ubijena sa 20 udaraca tupim predmetom u glavu, nije silovana. Od siline udaraca nesrećnoj ženi je na nekoliko mesta napukla lobanja usled čega je došlo do unutrašnjeg krvarenja.

03. april – U 3 sata policija pronašla Jelenin mobilni telefon na polovini staze gde je trčala. U 13 sati u kanalu na nasipu, tik uz vrbu i banderu, pronađeno telo Jelene Marjanović. Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da prvi rezultati ukazuju da je ubijena, na telu i glavi je imala vidljive povrede koje su nanete tupim predmetom. Pet metara od mesta gde je nađena, pronađeni su i njena patika, dukserica, šnala za kosu i tragovi krvi. U 14.30 sati policija razgovarala sa Zoricom Krsmanović, Jeleninom majkom sa kojom se čula koji minut pre ubistva. Na ispitivanju u policiji odvedeni su i Zoran Marjanović i njegov otac a Jelenin svekar Vladimir. U 22 sata Vladimir je pušten iz policije, dok je Zoran zadržan u pritvoru.

02. april – 15 h – nestala pevačica Jelena Marjanović (32) tokom trčanja na nasipu u naselju Crvenka, u Borči. U 16 sati prijatelji i porodica počeli su da je traže. U 20 sati Zoran Marjanović prijavio policiji nestanak svoje supruge. Prethodno je to na Zoranovu inicijativu pokuašala da uradi i njihova kuma Vera, međutim, rečeno je da moraju članovi najuže porodice. Odmah nakon zvanične prijave, više desetina policijskih službenika iz Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i Uprave kriminalističke policije počeli su da pretražuju teren u Borči, gde je poslednji put viđena.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]