ŽIVOTNA PRIČA NAJLEPŠE GLUMICE U ISTORIJI KINEMATOGRAFIJE

glumica

Foto:prinscreen/Instagram

Kada kažemo Divlji zapad, prva asocijacija nam je, naravno, slavna lepotica Klaudija Kardinale!

Rođena je 15. aprila 1938. godine kao Klaudi Džozefin Rouz Kardinale u malom mestu u Tunisu. Italijanskog je porekla, a u rodnom mestu se školovala za učiteljicu.

1957. godine pobedila je na takmičenju “Najlepša Italijanka u Tunisu”, a nagrada je bila putovanje u Italiju.

[adsenseyu4]

Klaudija kaže da je to bila sudbina, jer je već na tom putovanju brzinom svetlosti sa svojih 19. godina potpisala prvi filmski ugovor.

U godinama koje su usledile, snimila je neke odnajpoznatijih ostvarenja u istoriji filma, poput Roko i njegova braća, Devojka sa koferom, Leopard, Kartuš i Osam i po Federika Felinija, zbog čega je postala najpoznatija glumica u Italiji.

Već 1963, svega 6 godina nakon prvog filmskog ugovora, lepa Klaudija osvaja pažnju producenata najvećih filmskih magnata Amerike i Velike Britanije, i to zahvaljujući komediji Pink Panter.

Nakon toga je usledio niz uspešnih filmova, među kojima je i kultni vestern “Bilo jednom na Divljem zapadu”Serđa Leonea.

Posle 5 godina života pod blještavim svetlima Holivuda, Klaudiji je zasmetalo to što je primetila da se uloge ponavljaju i da više nema ničega novog. Nije želela da postane kliše, pa se se vratila italijanskom i francuskom pozorištu, gde je osvojila još jednu u nizu nagrada za najbolju glumicu.

Godine 1974, Klaudija upoznaje reditelja Paskala Skvitijerija, zbog kojeg je ostavila supruga Franka Kristaldija, takođe reditelja, sa kojim ima sina Patrika.

[adsenseyu1]

Udaje se za Paskala, sa kojim je i dalje u braku, i kojem je rodila ćerku Klaudiju.

Sve do 2010. godine, Klaudija je vodila aktivan glumački život, kada je odlučila da malo uspori sa snimanjima i ulogama.

Danas ima 78. godina i veliki je pobornik ženskih prava. Takođe, ponosno nosi titulu Uneskovog ambasadora dobre volje za odbranu ženskih prava još od marta 2000. godine.

U februaru 2011. proglašena je za jednu od 50 najlepših žena u čitavoj filmskoj istoriji.

Ipak, njen izgled se drastično promenio tokom svih ovih godina. Crte lica su ogrubele, a od nekadašnje lepote gotovo da ništa nije ostalo. Oni koji je pamte samo kao mladu i perspektivnu lepoticu iz starih filmova, kada vide nove fotografije, ne mogu da veruju da je to ista žena.

Kako god bilo, Klaudija je zadovoljna i presrećna što je otišla na nagradno putovanje i živela životom uspešne glumice. Što se izgleda tiče, uverena je da svačija lepota u jednom trenutku izbledi, i da je najvažnije negovati lepotu iznutra, lepotu duše.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Stil.Kurir.rs)

[adsenseyu2]