ŽENSKA IGRA EGA: Čarobnica u društvu žena koje nisu čarobnice (MUDRA PRIČA)

ljubav
Da li vam se nekad dogodilo da uđete u prostoriju i upoznate neku ženu koja u startu prema vama zauzima odbojan stav, u stilu : ne regisutrujem te, ne doživljavam te, ne postojiš, nisi vredna ni da te pogledam…

I onda ta ista žena pošto shvati da i vi nju ignorišete, jer njena energija od vas to zahteva, počinje da vas odmerava i da sa onim dobro poznatim zavidnim pogledom skenira vaše telo, sa podsmešljivim izrazom lica sluša ono o čemu pričate i pošto oseti da energija kojom zračite širi ljubav i jednu opuštenu vibraciju, poput razjarene životinje pokušava da vas zaustavi, obično pakosnim i neumesnim komentarima. Jer vidite, takve osobe ne znaju da plivaju u energiji mira, opuštenosti i spokoja… Tu se one guše iako njihovo Unutrašnje Biće vrišti da se oslobode stega ega i uživaju u svome prirodnom stanju sreće. Obično se takve žene odlučno oglušuju na krike sopstvene duše, a zašto ni same ne znaju da objasne. I pošto donesu čvrstu odluku da „pokopaju“ vašu energiju, one niskim vibracijama narušavaju sklad u tom okruženju tako što nameću svoje stavove kao jedne ispravne, krenu da ogovaraju i negativno pričaju, kritikuju sve oko sebe, traže i najmanji način da naprave scenu i skandal…

Kako se ponaša čarobica u društvu takvih osoba?

–          Jedan od najboljih (i najdelotvornijih!) načina je da čarobnica jednostavno sa osmehom na licu ustane, pozdravi se i ode! Bez objašnjenja, samo se dostojanstveno udalji. Vidite, to je način kojim vi štitite svoje energetsko polje od štetnih zračenja okoline. Kao sto svoje telo štitite od hladnoce tako što oblačite topao kaput, isto tako svoju energiju štitie tako što se udaljavate od izvora negativnog zračenja. Vi nemate potrebu da uništavate taj izvor ili da ga transformišete. Za vas je dovoljno da se udaljite. A ako osoba (izvor negativnog zračenja) poželi da se promeni, sama će pronaći način, niste vi dužni nikoga da menjate ukoliko se od vas to ne traži.

[adsenseyu4]

–          Ako ste iz bilo kojeg razloga sprečene da se dostojanstveno udaljite, pokušajte svoju pažnju preusmeriti na ljude koji vam prijaju. Ako takvih ljudi nema, kao instant rešenje uvek može poslužiti telefon putem kojeg stupate u kontakt sa ljudima koje volite. Ako baš ni to ne možete, drage moje, jedan od najlakših načina je jednostavno odlazak u svet mašte, na vaše idealno mesto daleko od krvopija. J

–          U svakom slučaju ne raspravljajte se. Možete izneti svoj stav, zagledati se duboko u oči i osmehnuti se samouvereno. Verovatno će dotična osoba (ili osobe) da se malo zbuni i čak na trenutak izgubi predstavu o čemu zapravo priča sa vama, ali to će obično da potraje jako kratko. Nakon početne zbunjenosti kreće napad i tvrdoglava odbrana argumenata, na šta vi, kao svesne zene, nećete reagovati jer ćete samim učešćem u raspravi srozati svoju vibraciju do njihovog nivoa i onda ste već dovoljno štete sebi nanele. Dakle, ako rasprava krene, osmeh na lice i munjevitom brzinom tražite način kako da se udaljite od njih.

–          Ako se desi da vam je energija ipak donekle iscrpljena, nađite način da je obnovite. Prošetajte u obližnji park i sedite na klupu, posmatrajte prirodu i pod hitno prestanite da se prepirete sa njima u svojoj glavi! Verujte, znam kako su te misli primamljive, naročito ako znate da ste u pravu. Ali STOP! Što pre se rešite takvih misli biće vam bolje. Bitno je da svaka od vas nađe svoj način kojim se najlakše oslobađa negativne energije. Nekad je to prosto šetnja na svežem vazduhu, ili omiljena čokolada, tuširanje, spavanje, slušanje muzike, čaša piva ili vina… Šta god, bitno je da znate kako da podignete svoju energiju i ponovo uspostavite ravnotežu.

–   I naravno, za ubuduće – izbegavajte susrete sa dotičnim osobama, to je najbolji metod. Bolje sprečiti nego lečiti.

A sada ću vam objasniti zašto se takve žene gnušaju čarobnica. Hajde da tu vrstu žena nazovemo EVE. Postoji legenda o Adamu i Lilt. Možda mnoge od vas tu priču već znaju ali ću je opet ispričati u kratkim crtama.

Po legendi, u raju su živeli Adam i Lilit. Voleli su se i bili srećni. Međutim, Adam je s’vremenom sve više voleo da svoju volju nameće Lilit i očekivao je da ona bez pogovora ispunjava sve njegove zahteve. Samo što Adam nije bio svesan koliku snagu poseduje jedna čarobnica, tako da je mnogo potcenio Lilit. Ona mu nije dozvolila da se sa njom ponaša kao sa manje vrednom. Odbijala je da ispunjava njegove naredbe i živela život u skladu sa sobom. Adamov ego je u takvim prilikama često bio povređen i on je postajao sve agresivniji u nametanju svoje volje očekujući da mu se Lilit povinuje poput nekog ko je dužan da mu bude sluga. Međutim, njegovo ponašanje je sve više odbijalo Lilit i ona ga je sve manje volela, jer joj nije dozvoljavao da raste. Partneri zajedno treba da rastu kroz ljubav, ali kod njih se dešavalao suprotno. Ona je venula, dok je on uživao u samljublju koje ga je uništavalo, jer je gledao ženu koju voli kako sve više beži od njega.  Za svaki pokušaj potcinjavanja Lilit se sve oštrije suprostavljala i pokazivala svoju snagu što je Adama do te mere obeshrabrilo da je od Boga zatražio da protera Lilit iz raja i stvori mu idealnu ženu koja će mu biti sve ono što Lilit nije – njegova senka.

[adsenseyu1]

I tako je, po legendi, Bog proterao Lilit i od Adamovog rebra stvorio Evu. Eva je bila oličenje jedne poslušne, mirne i bezlične žene. One koja je uvek tu uz Adama, koja mu se nikad ne suprostavlja i ispunjava sve njegove želje bez pogovora. Ako je u tadašnjem raju postojao svet sličan našem ona je bila uvek  tu spremna da pomogne, očisti, opere, raširi noge kada on to traži, smeje se kada joj se ne smeje, plače samo kad on to ne vidi i za sve njegove greške pronađe opravdanje. I naravno, Eva ga nikad ne iskušava i ne nikad ne brani svoj stav, jer ga nema (osim onog trenutka kada je jabuka bila u pitanju, što je opet bilo delo Lilit, a Eva je tu bila samo igračka u rukama Više Sile, ali o tome ovde nije potrebno da pišemo). Prosto, ona je živela kako njegova senka, onako kako je njemu odgovaralo, bez prava na posedovanje sopstvenog života.

I pogodite šta se desilo? Dosadila mu je veoma brzo. A to je i logično, kako nekome može biti zanimljivo u društvu osobe koja nikad ne govori ono što misli, niti radi ono što želi, već se u potpunosti prilagođava? I kada je uvideo svoju grešku, Adam je počeo da traži Lilit, onu koju nikad nije ni prestao da voli. A Lilit je odbila da mu se vrati, ali njegova želja za njom nikad nije prestala.

Da li vam je sad jasno zašto žene, potomci Eve, ne vole one koje potiču od Lilit? Vidite, svako od nas može postati ono što izabere da postane. Imamo slobdnu volju, dakle niko po svojoj ukletoj sudbini nije Eva ili Lilit, same biramo šta ćemo postati. Međutim, i danas kada je svest ljudska dostigla veliku moć, i dalje su one koje žive kao Eva svuda oko nas. One i dalje osuđuju čarobnice kao što su ih osuđivale kroz čitavo postojanje. Tu se skoro ništa nije promenilo. Znate li ko je u srednjem veku poslao najviše veštica na lomače? Eve. Nije to bila crkva niti muškarci, već upravo one.

A sveštenici su izvrašvli volju njihovu vođeni strahom. Zar mislite da bi jedan muškarac koji spozna bogastvo jedne čarobnice bio u stanju da je osudi da gori na lomči? A oni koju su to uradili grdno su se pokajali, to nam Paolo Koeljo lepo pokazuje u svojim delima. Ali zato žene koje nisu imale kvalitete za kojima su čeznule pokušavale su da ih po svaku cenu unište. Šta mislite kako su se Eve osećale kada su gledale kako muškarci, kojima su one podredile čitav svoj život, gube glavu za čarobnicama, sanjaju o njima, žele ih i bili bi u stanju svega da se odreknu za jedan dan života sa čarobnicom?

Jer energija čarobnica u muškarcima budi njihovu želju da skinu maske i budu to što jesu, bića koja vole i koja su voljena. I onda jedna Eva kada shvati kakvu je kardinalnu grešku napravila odričući se svoje prirode, umesto da se okrene sebi i svom unutrašnjem rastu, vrlo često uradi suprotno – krene da uništava čarobnice. To je ono razmišljanje „ako ja ne mogu imati to što ona ima, neće ni ona“, tipična igra ega.

I zato su Eve u srednjem veku osuđivale sve one osobine koje je Majka Priroda podarila ženama da bi im olakšala život. One koje su lečile bile su osuđivane za veštičarenje, one koje u pomagale pri porodu takođe su osuđivane, one koje su bile lepe smatrane su kćerima đavolskim, one koje su lepo pevale takođe su bile prognane  i sl. Ali uprkos svemu čarobnice nikad nisu nestale. Na žalost ni Eve. Valjda je to neophodan kontrast za život u ovoj dimenziji, mada ne mora da bude tako.

I danas se ta igra nastavlja, hvala Bogu bez lomača ali ipak postoji. Samo što čarobnice danas znaju svoju moć i nikome ne dozvoljavaju da im naruši kvalitet života. Ni muškarcima, niti Evama. To je čarolija življenja u današnjem dobu. Naravno, Eve danas kao i uvek, umaju izbor i mogućnost da zavole sebe i postanu vlasnice svoga života, na njima je da izaberu…

(Dnevne.rs /carobnemisli)