ZBOGOM IZBLEDELOJ ODEĆI: Ovaj začin svi imate u kuhinji, a niste znali za ovaj ODLIČAN TRIK

sušenje

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Biber svaka domaćica ima u kuhinji i jedan je od omiljenih začina jer poboljšava ukus jela. Ali, da li ste znale da uz pomoć samo jedne kašičice bibera,  vaša odeća neće više da bledi prilikom pranja u veš mašini.

Koliko vam se puta desilo da se uhvatite za glavu nakon što vidite da je vaša omiljena majica izbledela?  Sigurni smo više puta!

Ali, rešenje za krije u kuhinji. Fenomenalabn trik sa biberom i te kako pali.

DOŽIVELA NAPAD, RASKINULA JE VERIDBU, A IZ SVEGA JE IZAŠLA JAČA: Voditeljka pokazala TOP liniju, mlađe će joj zavideti! (FOTO)

Naime, dok tamna i šarena odeća tokom pranja gubi sjaj, beli veš dobija ružnu žućkastu ili sivkastu boju– a upravo to sprečava biber.

Kako funkcioniše biber u mašini za veš?

Prašku za veš – svejedno da li je u prahu ili tečni– dodajte jednu kašiku mlevenog bibera. Ali, biber mora da uđe direktno u bubanj zajedno s vešom, a nikako ne u deo gde se stavlja deterdžent. Pri tome pazi da veš perete na najmanjoj mogućoj temperaturi.

POVUKLA SE SA ESTRADE: 80-ih je harala scenom, život je posvetila bolesnom unuku i sada živi bez sjaja i glamura (FOTO)

Crni biber deluje u bubnju tako što otklanja ostatke deterdženta iz tkanine. Upravo su ti ostaci razlog zašto boje izblede vremenom, odnosno, zašto odeća promeni boju.

(Dnevne.rs/Izvor: Stil/Miss.24.sata.hr)