VODIČ ZA USAMLJENE ŽENE: Kako preživeti predstojeće praznike?

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Došlo je to doba godine kada se ceo svet zaljubljuje – da, to je praznična sezona. Vreme je za dekorisanje, svetlucave predmete, jelo, piće i zabavu. Zvuči dobro, zar ne? Postoji jedna začkoljica – ako ste slobodni, neželjena osećanja mogu doći niotkuda.

Zahvaljujući društvenim mrežama i TV programu, stalno ćete se podsećati da ste slobodni u vreme hladne zime, kada je najpogodnije za maženje, držanje za ruke i taj čuveni poljubac u ponoć. U tom slučaju, propratite naš vodič za preživljavanje namenjen za slobodne žene, koji je sastavljen na osnovu saveta njihovih koleginica, drugih slobodnih žena.

[adsenseyu4]

1. Nemojte se obeshrabriti

Biti slobodna u vreme praznika nije najgora stvar na svetu. Iako vam se često može učiniti da se osećate tužno i usamljeno, vaš status veze vam neće naneti nikakvu štetu.

Istina je da ovaj nedostatak ne govori ništa o tome koliko vi zapravo vredite. U ovakvim teškim vremenima, okrenite fokus na ono što imate, umesto na ono što nemate. Ako zaista razmislite o tome, vi verovatno imate dosta stvari u životu, a da toga niste ni svesni. Možda imate dobar posao, ili sve napore ulažete u fakultet.
Takođe, verovatno imate porodicu i prijatelje koji vas neizmerno vole, zdravi ste, imate prelepu kosu, osećaj za modu i slično. Iskreno, ta lista može da se nastavi u nedogled, tako da nema razloga da dozvolite da vas sitnica poput statusa veze obeshrabri.

2. Izbegavajte praznična izdanja romantičnih filmova

Toplo vam preporučujemo da izbegavate romantične filmove u dane praznika. Ovo može zvučati pomalo detinjasto, ali izbegavanje je ponekad ključ preživljavanja. Romantične komedije su sasvim u redu kada ih gledate sa prijateljicama, ali kada ste sami, one mogu biti više iritantne nego zabavne.

Filmovi koji se vrte u vreme praznika je generalno teško podneti, jer ste tad jako sentimentalni. Ali filmovi u oči Božića su definitivno najgori. Izgleda kao da su svi slobodni likovi u njima (naročito žene) cicije, koje su tužne i usamljene – takođe, predstavljene su kao likovi koji nikada neće razumeti pravo značenje Božića i Nove Godine dokle god ne pronađu pravu ljubav. Stoga, nemojte sebi stvarati dodatni pritisak zbog statusa veze jer nema potrebe za tim.

[adsenseyu1]

3. Setite se da ste i ranije preživeli praznike bez partnera

Ono što ste ranije mogli, možete i sada. Vratite se nazad i prisetite se svih stvari za koje ste mislili da nikada neće postići, kao što je završetak projekta, polaganje ispita ili novi početak. Vremenom, sve ste to postigli i to u jednom komadu. Isto možete reći i za činjenicu da ste slobodni u vreme praznika. Kao i mnogo drugih stvari, i to je samo privremena situacija. Verovatno ste se i ranije suočavali sa lošim raskidima, ili ste možda duže vreme sami da ste umislili da će tako ostati zauvek.

Pa, to se nije desilo, zar ne? Vremenom ste ponovo izašli na sastanak sa nekim, i budite sigurni da će i ovaj put biti tako. Možda ste ove sezone slobodni, ali to ne mora da znači da će se isto desiti i sledeće godine.
Dakle, ako ste od nedavno slobodni, ili je ovo prvi put posle dužeg vremena da ste slobodni u vreme praznika, to može biti malo teža situacija. Ali ne brinite, ako su vaše koleginice, druge slobodne žene ovo preživele i vi ćete. (posebno ako pratite ove odlične savete). Pored toga, postoje i određene pozitivne strane ovog statusa veze. Na primer, ne morate kupovati dodatni poklon za partnera, ili se pretvarati da vam se dopada ono što je on vama kupio (a uglavnom je tako), ili što ćete čak biti u mogućnosti da jedete svu hranu koju želite bez straha od osude.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Kurir.rs /Izvor:ženskimagazin.rs)

[adsenseyu2]