Verovali ili ne: Dobar odnos svekrve i snaje je formula za razvod braka

zene
Otkrića istraživača u Velikoj Britaniji pomažu razbijanju mita da muškarci ne žele da budu sa ženama koje su uspešnije od njih

Svi ti prekovremeni sati na poslu koje verovatno mrzite, mogu vam zapravo pomoći da sačuvate brak: Parovi sa malom decom imaju veću šansu da ostanu zajedno ako žena zarađuje više od muškarca, zaključuje nova studija objavljena u časopisu Sociology.

Za potrebe studije istraživači u Velikoj Britaniji pratili su 3.944 para koji imaju decu (bez obzira da li su formalno venčani ili ne). Ispitali su ko je primarni hranitelj cele porodice i analizirali u kakvom je to odnosu sa promenama u vezi koje donosi odrastanje deteta od osmog meseca do sedme godine.

Psihologija: Kako postati magnet za OBILJE i DOBRU VEZU?

Rezultat? Opšte gledano, nije bilo važno ko donosi hleb na sto i pitanje zarade partnera nije uticalo na verovatnoću razvoda. Međutim, u periodu kada su deca stara između četiri i sedam godina, venčani parovi su imali čak 80 odsto manje šansi da se razvedu, ako je žena imala veću platu! Statistika je vrlo slična i za parove koji nisu venčani, već samo žive zajedno.

Autori studije kažu da su dalja istraživanja potrebna kako bi se bolje razumelo kako razlike u plati partnera utiču na stabilnost zajednice, ali ističu da ova otkrića pomažu razbijanju mita da muškarci ne žele da budu sa ženama koje su uspešnije od njih!

A, verovali ili ne, dobar odnos svekrve i snaje formula je za razvod braka.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Cosmopolitan)

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Chester
  2. christian

Comments are closed.