VEČERAS GLEDAJTE U NEBO! Na današnji dan ukazao se Časni krst u Jerusalimu kada se dogodilo ČUDO!

nebo

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Na današnji dan na nebu iznad Jerusalima, u dane koji su poznati pod nazivom Svete Pedesetnice, u devet sati ujutru 357 godine ukazao se Časni krst gospodnji, dan kada su nevernici prestali da sumnjaju!

Svi oni koji su sumnjali u Sina Božjeg u velikom strahu i divljenju su posmatrali to nebesko znamenje, koje je sijalo neopisivom svetlošću, jačom od sunčeve.

Časni Krst se prostirao nad Golgotom pa sve do iznad Gore Maslinske, udaljene petnaest stadija od Golgote. Širina Časnoga Krsta odgovarala je njegovoj dužini. A lepota Krsta beše kao lepota najlepše duge, te privuče na sebe poglede sviju. I svi napustiše svoje poslove, bilo ručne ili domaće i, izašavši iz kuća, sa pažnjom i strahom posmatrahu to prečudno znamenje.

Povod za pojavu krsta je slučaj nasleđivanja carskog presta Konstantina Velikog od strane njegovog sina Konstancija, koji je bio dokazani jeretik.

“NA ZMIJE SMO NAVIKLE, ALI PACOVI SU OPASNI” Majka i ćerka žive u rđavom vagonu usred Železnika! Zimi se SMRZAVAJU, leti GORE! (FOTO)

Za razliku od njega, svi građani Jerusalema pohitali su u crkvu, kako bi jednoglasno proslavljali ime Isusa Hrista.

Tada se nevernici i jeretici, neprijatelji i hulitelji Hristovog Božanstva, ispuniše stida, videći u pojavi Krsta tako veliku božansku slavu i silu Gospoda Hrista.

I na taj način sama stvarnost posvedoči tada, da je hrišćanska vera – prava, istinita i blagočestiva, i ne od visprenih reči spoljašnje mudrosti ljudske sastavljena, već otkrivenjem i silom Duha Svetoga potvrđivana, i nebeskim znamenjima i čudesima posvedočavana.

NESTVARNI OBLACI NAD RAVNICOM: Vojvođani ne pamte da je ikada bilo ovako (FOTO)

Ovo prikazanje bilo je razlog da mnogi prihvate pravoslavlje, da se pokaju i prime sveto krštenje

Večeras gledajte u nebo

Prema narodnim običajima, u kasnim večernjim satima valja gledati u nebo i ako vidite četiri zvezde, postavljene tako da obrazuju krst, ispuniće vam se želja.

blagodatni

Foto: Printscreen/youtube

Takođe, danas treba da se uzdržavate od bilo kakvih ženskih poslova, poput šivenja, heklanja, veza…

       

(Dnevne.rs/Izvor: Republika)