VEČERAS ĆE SE NA NEBU PORAVNATI SA SUNCEM I ZEMLJOM: Super KRVAVI PLAVI MESEC, momenat koji će izazvati prekretnice u životu

zemlja

Foto:Nasa

Redak astronomski događaj – Superkrvavi plavi Mesec – moći će se nakon 36 godina videti sa nekih delova Zemlje. Događaj izaziva veliko uzbuđenje jer će 31. januara spojiti tri neobične lunarne pojave: Super Mesec, plavi Mesec i potpunu pomračinu Meseca.

Nažalost, Evropa nije među mestima sa kojih će ovaj redak događaj biti vidljiv. U njemu će moći da uživaju u Severnoj Americi, Aziji, na Bliskom istoku, u Rusiji i Australiji.

Plavi Mesec je drugi puni mesec u jednom kalendarskom mesecu. Obično se pojavljuje svake dve godine i osam meseci.

Supermesec se javlja kada je Mesec najbliži Zemlji u svojoj orbiti. U toj tački, nazvanoj perigej, Mesec izgleda 14 posto veći i 30 posto sjajniji. Te dve pojave nisu toliko retke, ali u kombinaciji s istovremenom pomračenjem Meseca nije ih bilo 36 godina.

Tokom pomračenja Mesec će kliznuti u Zemljinu senku i beli disk postupno pretvoriti u narandžasti ili crveni. Tako će “plavi” Mesec postati “krvav”.

Poravnanje Sunca, Meseca i Zemlje trajaće sat i 16 minuta. U zapadnom delu SAD-a i Kanade biće vidljiv pre zore, a na Bliskom istoku, u istočnoj Rusiji, u Australiji i na Novom Zelandu uveče, kad Mesec izlazi.

Suprotno od pomračine Sunca, Mesečeva se može sigurno posmatrati golim okom.

– Bilo je mnogih Super Meseca i pomračenje Meseca, ali retko je da se to dogodi za vreme plavog meseca – kaže profesor fizike i astronomije na Univerzitetu u Dejton biču.

– Poravnanje tri ciklusa, to je čudo koje treba pogledati – rekao je.

To se poslednji put dogodilo 30. decembra 1982. i tada je bilo vidljivo u Evropi, Africi i zapadnoj Aziji.

ZNAČENJE PUNOG MESECA

Pun Mesec je uvek nabijen energijom, moćan, kreativan i okružen magijom. Kosmičke energije koje dolaze od plavog ili Supermeseca su nekoliko puta moćnije od onih koje šalje regularan pun Mesec. Zato će 31. januara lunarna energija biti na svom maksimumu.

Ali, to nije sve. Ovaj pun Mesec će takođe biti treći Super Mesec po redu, i obeležiće zatvaranje šestomesečnog poglavlja. Zato će neke stvari koje se odvijaju od avgusta 2017. napokon dobiti razrešenje.

Pun Mesec se dešava u horoskopskom znaku Lava, a sličan nebeski događaj nije zabeležen stotinama godina. Zato je ovo momenat koji će dovesti do presudnih životnih trenutaka i velikih promena koje će nas katapultirati u nove ravni.

PISALA I ERDOGANU, ALI SVI ĆUTE: Slavica i dalje čeka svoju decu, nevenčani suprug ih odveo u Tursku 2015. godine

Pošto je Lav kralj džungle, bićemo pozvani da preuzmemo kontrolu nad svojim životima i postavimo sebe kao najviši prioritet. Možda će ovo nekima zvučati sebično, nema ničeg lošeg u tome nam mentalno, emotivno i duhovno zdravlje budu prioritet.

Super plavi Mesec se naziva i “divljom kartom” u astrologiji pošto donosi nepredvidive energije – što znači da će nam život u jednom trenutku teći glatko, a u drugom možda biti okrenut naglavačkom.

Ipak, nemojte brinuti, jer se u ovom periodu sve dešava sa višim razlogom.

Foto: Nasa

Možda nećemo dobiti ono što smo želeli kratkoročno, dugoročno ćemo dobiti tačno ono što nam treba. Ako stvari ne budu išle po planu, budite strpljivi jer će se razlog za turbulentnost uskoro pojaviti.

U slučaju da su ispred vas sva vrata zatvorena, to je jasan znak da je potrebno da napravite novo skretanje jer niste na putu koji vam je namenjen.

MLADA UMRLA NA SVOJOJ SVADBI: Nekoliko sati nakon udaje za ljubav svog života bila je mrtva (FOTO)

Super Mesec je tu da nas transformiše i označi početak novog šestomesečnog početka. Ako smo spremi i željni da se oslobodimo stvari koje nam više ne prijaju, uništićemo stare obrasce ponašanja i oslobodićemo se negativne emotivne energije. Na taj način ćemo povratiti naš sjaj.

DRAMA NEBOJŠE GLOGOVCA: Glumac bije životnu bitku!

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)