TROŠIMO VIŠE STRUJE NEGO ŠTO MISLIMO: Ima veze sa BOJLEROM i uticajem hladnog vremena

struja

Foto: printscreen/youtube

Nakon polemike oko toga da li je bolje ovaj uređaj gasiti ili ga konstantno držati pod napajanjem ili pitanja može li da se pogine u slučaju da se tuširamo dok je prekidač na bojleru isključen, na red je došao i uticaj hladnog vremena na naše kućne aparate

Nijedan uređaj u domaćinstvu ne izaziva toliko pažnje kao što je to slučaj sa bojlerom. Pod velom tajne našlo se i pitanje da li ugradnja bojlera u kupatilu, ali na nekom od spoljašnjih zidova, može negativno da utiče na potrošnju električne energije?

[adsenseyu4]

Nakon polemike oko toga da li je bolje ovaj uređaj gasiti ili ga konstantno držati pod napajanjem ili pitanja može li da se pogine u slučaju da se tuširamo dok je prekidač na bojleru isključen, na red je došao i uticaj hladnog vremena na naše kućne aparate.

Inženjer elektrotehnike i električar sa 30 godina iskustva, Arsen Patrović, kaže da se tada nenormalno više troši struja, ali da ne može da zna koliko tačno, jer nema precizne podatke.

– Nikada u praksi nisam video da je neko ugradio bojler na spoljašnje zidove, ali jesu ih instalirali u nekim hladnijim, pomoćnim prostorijama. Zbog razlike u spoljašnjoj i unutrašnjoj temperaturi dolazi do evidentnog gubitka, a glavni parametri su temperatura vode u bojleru, njena količina i temperatura koja je izmerena napolju – ispričao je on.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]