TRESLA SRBIJA ZBOG OVIH RUSA: Evo kako Putinovi KOZACI pevaju “Tamo daleko”! (FOTO) (VIDEO)

pesma

Posle otpevane pesme Rusi su uzviknuli “Živela Srbija”, što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom!

Ima već 10 godina kako je Međunarodni Vrnjački karneval (koji traje od 12. do 19. jula), jedna od centralnih kulturnih manifestacija tokom koje Vrnjačka Banja postaje velika scena na kojoj se održava pregršt maskenbala, izložbi, koncerata, pozorišnih predstava, sportskih dešavanja…

Centralni događaj je velika međunarodna karnevalska povorka, a na ovogodišnjem izdanju koje je okupilo preko 4.500 učesnika, ekipi Telegrafa pažnju je privukao fantastičan nastup ruskog ansambla “Kozaci sa  Azova”!

[adsenseyu1]

Posetioci Vrnjačke banje mogli su da uživaju u pravom spektaklu, a ono što ih je najviše dirnulo jeste izvedba pesme “Tamo daleko”.

Publika je sve vreme uzvikivala: “Bravo” i “Živeli, braćo Rusi“.

Posle otpevane pesme Rusi su uzviknuli “Živela Srbija”, što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom!

Inače, članovi ansambla su nastupali u najvećim koncertnim dvoranama u Rusiji. Učestvovali su nameđunarodnim festivalima i konkursima folklora u Bugarskoj 2008. Zatim godinu dana kasnije u Francuskoj, 2010. godine u Grčkoj, a u Portugaliji i Španiji 2012. godine.

[adsenseyu1]

Na repertoaru hora su svadbene pesme, lirske, elegične, istorijske i ratne ruske pesme.

Koreografske tačke repertoara osmišljavaju se uzimajući u obzir osobenosti igara Donskog kraja i to je ono što su sinoć izveli pred gomilom publike u kojoj su bile sve generacije.

(S. Kostić /Telegraf.rs)