TOM HENKS OBJASNIO ALBANCIMA: Kosovo je SRPSKO oduvek i uvek će biti

glumac

Foto: printscreen/youtube

“Kosovo je oduvek bilo srpsko i Srbi će jednog dana uspeti da se vrate na svoju zemlju.” O ovoj spornoj izjavi Toma Henksa i danas raspravljaju mnogobrojni domaći i svetski mediji.

Reči slavnog američkog glumca i producenta o tome kako Kosovo pripada Srbiji i kako će se Srbi jednog dana sigurno vratiti na ovo podneblje, preneo je ogroman broji domaćih i svetskih medijskih kuća. Međutim, ubrzo je otvoreno pitanje autentičnosti i istinitosti ovih tvrdnji.

Do čuvene izjave navodno je došlo prilikom gostovanja slavnog glumca u emisiji “E!”

[adsenseyu5]

Tada je Henks govorio o snimanju filma o istorijatu nastanka izraelske države u produkciji Stivena Spilberga. I ne bi tu ništa bilo čudno, da holivudska zvezda sve to nije uporedila sa stradanjem kosovskih Srba. Evo i kako:

“Jevreji su za vreme Drugog svetskog rata doživeli holokaust, a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godinama ranije. I pored svega toga, nikada nisu gubili veru u svoje korene i nadu da će vratiti svoju zemlju, pa su se ceo jedan milenijum pozdravljali sa ’Dogodine u Jerusalimu’. Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu”, izjavio je poznati oskarovac.

Mnogi su pisali i o Henksovoj veroispovesti. Navodno, slavni glumac je prišao grčkoj pravoslavnoj crkvi 1988. godine posle ženidbe sa Ritom Vilson.

Mediji su preneli i kako je Henks naglasio da su na Kosovu nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve, a da su onda su došli Albanci i proterali Srbe:

“Krajem 20. veka na Srbe su padale i NATO bombe, ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore “Kosovo je Srbija”, poput Jevreja nekada, koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima”, zaključio je Henks.

[adsenseyu4]

Nakon što su ove izjave plasirane u javnost, povela se rasprava oko toga da li pomenute reči pripadaju Tom Heksu. Mediji i javnost i posle dve godine nisu uspeli da se slože oko ove teme.

(Dnevne.rs/opanak.rs /Izvor:Serbia.com)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]