TITOV PAPAGAJ PSUJE TURISTE: Velika PAPIGA 37 godina nakon smrti Josipa Broza NE POSUSTAJE (VIDEO)

Brioni

Foto: Printscreen/youtube

Iza predsednika bivše Socijalističke federativne republike Jugoslavije Josipa Broza Tita, ostala je vesela družina – papiga Koki i slonica Lanka

Papagaj Koki i slonica Lanka nadživeli su Josipa Broza Tita i još, 37 godina posle njegove smrti gazduju čuvenim ostrvom Brioni

Papagaj Koki ima 57 godina i “obožava” da psuje. Tome svakodnevno svedoče brojni posetioci Briona, nekada omiljenog mesta tadašnjeg predsednika, koje beli kakadu redovno “počasti” ružnim rečima, piše Klix.ba.

[adsenseyu4]

Slonica Lanka ima 44 godine, a na Brione je došla sa dve i od tada nije napustila ostrvo.

Printskrin/Youtube:Leslie Kovacs-Ferencz

Foto:Printskrin/Youtubeeslie Kovacs-Ferencz

Poznati Titov papagaj je inače legenda na Brionima. Jedan je od retkih primeraka žuto kukmastih kakadua koji žive i do 100 godina i spada u veće vrste papagaja.

[adsenseyu5]

Printskrin: Youtube/Lucano B.

Foto:Printskrin/ Youtube/Lucano B

Josip Broz Tito je Kokija poklonio svojoj unuci Aleksandri Saši Broz za deveti rođendan. Ptičica je jedno vreme nije bila na ostrvu, ali je poslednje tri decenije, uz slonicu Lanku, najatraktivniji stanovnik Briona.

Zbog svog doprinosa turističkoj afirmaciji Briona, Koki je dobio i svoju “letnju rezidenciju” pa leti ne boravi u fazaneriji, već u neposrednoj blizini hotela “Neptun”. Ova bela ptica je inkarnacija dobrog turističkog radnika, koji zna da animira, zavodi i privuče pažnju na neograničeno vreme.

Slonicu Lanku je predsednik Tito dobio na dar od Indire Gandi.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs /Izvor:klix.ba)

[adsenseyu2]