TEŽAK ŽIVOT TINEJDŽERKE: Pred smrt, Simoni stiglo pismo od sestre iz zatvora

droga

Foto: Printscreen/privatna arhiva

Osoblje Centralnog zatvora, a ne rodbina, javilo je u nedelju Damjani Stojčević (30) za smrt sestre Simone: ona je od tada u šoku i pod posebnim nadzorom, saznaje „Blic”.

Damjana, koja je slobode lišena u okviru istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine narkoticima, teško je podnela vest o smrti sestre za koju je bila izuzetno vezana.

Prema rečima Iskre R. (17), Simonine prijateljice, sestra nastradale devojke je u pritvoru pod nadzorom jer strahuju da će se ubiti.

[adsenseyu4]

– Damjanina drugarica mi je rekla da ona mnogo pati, svi se plašimo da će naškoditi sebi. Veoma mi je žao jer ni nju život nije mazio, kao ni Simonu – priča Iskra.

Članovi Simonine porodice sa kojima je „Blic” juče razgovarao, nisu u kontaktu sa Damjanom.

– Ona ima svog advokata i pretpostavljam da joj je javljeno da je Simona umrla. Ujak je jako ljut na nju: navodno je studirala na Prirodno-matematičkom fakultetu, a uhapšena je zbog droge! Simonin otac i baka bili su na groblju. Sada pokušavaju da se dogovore da ona bude sahranjena u majčinoj, porodičnoj grobnici na starom pančevačkom groblju. Ako to ne bude moguće, biće sahranjena na novom groblju u Pančevu, nadamo se u petak – rekla je Simonina ujna.

Podsećamo, Simona G. (17) pronađena je 5. januara mrtva u stanu u Ulici Nikolaja Doksata u beogradskom naselju Mirijevo. U istom stanu nađeno je i beživotno telo Aleksandra Milića (29), a pretpostavlja se da je uzrok smrti predoziranje narkoticima.

Da li je život nesrećne tinejdžerke mogao izgledati drugačije i ko je sve zakazao u nemaru prema njoj, pitanje je koje sada i nije bitno. Simona (17) je umrla napuštena od svih.

Nesrećnoj devojci majka je preminula nakon teške bolesti pre pet godina. Njenoj smrti prethodio je razvod od Simoninog oca, koji porodica opisuje kao mučan.

Simona nikada nije popravila odnos sa ocem, za kog je drugaricama govorila da ih je tukao. Prema rečima porodice, odbijala je da sa njim živi u Čoki, gde se nakon razvoda preselio. Simonine drugarice iz škole takođe imaju samo reči hvale, opisuju je kao dobrog prijatelja, ali i talentovanu devojku koja je slikala i pisala.

[adsenseyu1]

Međutim, od majčine smrti je sa sestrom živela u Mirijevu i devojke su bile prepuštene sebi i ulici. Porodica je uporna je u tome da deo odgovornosti snosi i Centar za socijalni rad.

Nakon sestrinog hapšenja, Simonin otac je zajedno sa njenom bakom razgovarao sa socijalnim radnicima. Dogovor je bio da Simona ne bude smeštena u dom, već da dvaput nedeljno dolazi kod bake u Pančevo na ručak. Tako joj je kao staratelj dodeljena baka (84).

Pismo za rođendan stiglo uoči smrti

Damjana je inače uhapšena pre dva meseca, i Simona i ona od tada nisu mogle da komuniciraju. Lišene prisnog kontakta, sestre su komunicirale pismima.

– Damjana je slala pisma, koja je preuzimala njena drugarica, a ja sam ih prosleđivala Simoni. U poslednjem pismu čestitala je Simoni rođendan, koji je bio pre desetak dana, i tražila da joj pošalje njihove zajedničke slike. To pismo stiglo je samo par dana pre Simonine smrti, ako ne čak i istog dana – priča tužno Iskra.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Miroslava Brkić, Mihailo Jovićević,Blic.rs)

[adsenseyu2]