TEST IZ OPŠTE INFORMISANOSTI: Samo NAJPAMETNIJI znaju više od 5 tačnih odgovora

inteligencija

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Odgovori ovih zanimljivih pitanja verovatno će vas iznenaditi, ali iako su neočekivani i čudni ipak su potpuno tačni. Ove pitalice nam pokazuju da i naizgled besmislena pitanja imaju svoje odgovore

1. Prema Međunarodnoj asocijaciji avio saobraćaja, ova dva putnika nikako ne smeju da sede u istom redu u avionu. Ko su oni?

2. Grupa žena je ušla u lokalni autobus. Iako u autobusu nije gužva, sve su sele na zadnja sedišta. Zbog čega?

3. 1445. godine, ljudi u Moskvi su pomislili da se suočavaju sa apokalipsom, kada su crkvena zvona počela da zvone istovremeno sama od sebe. Međutim, isti “sudnji dan” dogodio se 1091. godine u Kijevu, i 1802. godine, opet u Moskvi. Šta je bio razlog tome?

4. Meštani u Mjanmaru (Burmi), gaje stoku i živinu, ali ih skoro nikada ne kolju, pa čak ni živinu. Oni obično prodaju životinje marketima, uglavnom u susednim zemljama poput Kine, i onda otkupljuju nazad meso. Zašto ovako troše vreme i novac?

5. Nekada je skraćivanje repa bila uobičajena praksa u Evropi, bez obzira na rasu pasa. Zašto?

6. Svakoga dana, naša planeta Zemlja postaje sve teža; zapravo dobije 60 tona čega?

7. Šta Rusija, Turska i Egipat imaju zajedničko?

POGLEDAJTE: Ovako izgleda bivši muž slavne glumice Snežane Savić, koji je u 76. godini DOBIO BLIZANCE! (VIDEO) (FOTO)

8. 1945. godine, svako pile ubijenu u gradu Muzo u Kolumbiji, bilo je predmet ispitivanja od strane javnog funkcionera. Otkud tako čudan zakon?

9. 1965. godine, Pele je dobio zlatnu medalju od brazilskog ministra obrazovanja za svoju autobiografsku knjigu “Pele”. Zašto je ta knjiga imala toliki značaj za obrazovanje?

10. 1997. godine, kada su državni zvaničnici u Tabasku u Meksiku odlučili da zabrane sve vrste piva da bi smanjili alkoholizam koji je bio u porastu.

Naišli su na poprilično negativne reakcije. Onda je Kongres došao na sjajnu ideju: zabraniće prodaju samo jedne vrste piva. Koje je to pivo bilo?

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

11. Neka afrička plemena nose na nogama pune vrećice insekata kada idu noću u lov. Zašto su im oni potrebni?

12. U Svazilendu, nikada ne smete uznemiravati senatora dok radi OVO na sednici parlamenta, zato što se možda konsultuje sa velikim precima u tom momentu. Šta on zapravo radi?

13. Mala grad u Andaluziji u Španiji, prva je luka na svetu koja je počela da naplaćuje trgovcima korišćenje njenih dokova. Koje je ime grada?

14. Ova reka u Oregonu u SAD, drži rekord u Ginisovoj knjizi kao najkraća reka na svetu, duga 130 metara. Njeno ime, koje počinje slovom “D”, verovatno je i najkraće ime za reku na svetu. Kako se zove?

15. Atronauti kažu da iz svemira korita reka liče na krvotok živog organizma. Kakva zanimljiva opservacija! Slučajnost ili ne, tokom Drugog svetskog rata, doktori su koristili OVU vodu umesto krvne plazme. O kojoj vodi se radi?

16. Daltonistima nije bilo dozvoljeno da obavljaju vojnu lsužbu u vazduhoplovstvu SAD-a pre 1941. godine.Međutim, situacija s epromenila početkom Drugog svetskog rata – iznenada, oni su postali traženiji od svih kandidata. Zašto?

17. Morsko dno nekih Severnih mora često ima duge, uske brazde. One dostižu više stotina metara dužine, i skoro 5 metara u dubinu. Ko je odgovoran za ovaj fenomen?

Odgovori:

1. Mačka i pas.

2. U Iranu ste. Mala deca oba pola i žene moraju da sede u zadnjem delu autobusa.

3. Zemljotres.

4. Zbog budističke doktrine “Ne ubiti ili povrediti nijedno živo biće”.

5. Zato što su vlasnici pasa oporezovani na osnovu dužine repa pasa, pa je skraćivanje bilo naširoko primenjivano da bi se smanjile poreske obaveze.

6. Kosmičke prašine.

7. Prostiru se na dva kontinenta.

8. Da bi izvadili sve smaragde pronađene u želucu.

9. Zato što je na hiljade nepismenih Brazilaca počelo da uči da čita sa samo jednim ciljem – da pročita Peleovu knjigu.

10. Hladno pivo.

11. Da bi im osvetljavali put (u tim vrećicama se nalaze svici).

12. Spava.

13. Tarifa.

14. Reka D.

15. Doktori su koristili morsku vodu da bi spašavali živote, kada je nestalo medicinskih zaliha.

Njihova ljubav može da pomeri planine: Ovi horoskopski znaci su suđeni jedno drugom!

16. Oni su lako uočavali kamuflaže neprijatelja.

17. Ledene sante i morski ledeni grebeni.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)