TEORETIČARI ZAVERE TVRDE: Titanik nije POTONUO, ovo su dokazi da na dnu okeana ne leži taj brod (VIDEO)

brod

Foto: Wikipedia/Robert John Welch (1859-1936), official photographer for Harland & Wolff

Teoretičar zavere tvrdi da Titanik nije potonuo jer je zamenjen sa ovim brodom

Novi dokumentarac otkriva da je požar u bunkeru Titanika doprineo njegovoj sudbini. Međutim, teoretičar zavere tvrdi da Titanik nije potonuo jer je zamenjen sa brodom Olimpik.

Pisac Robin Gardiner (64) opisao je u svojoj knjizi teoriju zavere o Titaniku u kojoj ističe da je prikupio dokumente i fotografije koji dokazuju da su Titanik i njegov sestrinski brod Olimpik zamenjeni. On tvrdi kako na dnu Atlantika ne leži Titanik.

[adsenseyu4]

Više od 1.500 putnika je izgubilo svoje živote kada je Titanik potonuo na krstarenju od Sautemptona do Njujorka u aprilu 1912. godine.

Pisac tvrdi da su detalji broda otkrili da su putnici plovili na na Olimpiku, a ne Titaniku. Motiv zamene leži u ekonomskim problemima, smatra Gardner.

Investitor J. P. Morganom, čelnik kompanije “Vajt Star Lajn”  je navodno bio “do grla” u problemima zbog novca.

Na njega je vršen pritisak da kompanija finansira popravku Olimpika, koji je bio oštećen u sudaru sa drugim brodom.

Troškove obnove oštećenog Olimpika nisu osiguravajuće kompanije nisu htele da pokriju. Morgan je, prema saznanjima Gardnera, kako bi se spasio od krize i onde započeo novi život, hteo da preveze u SAD i poluge vredne oko osam miliona funti.

Kako bi firma “Vajt Star” dobila novac od osiguranja, Olimpik je trebalo da isplovi umesto Titanika i u jednom trenutku trebalo je da potone. Brodova za spašavanje je trebalo biti dovoljno da se spasu svi putnici i članovi posade. Isplanirano je i da u blizini budu drugi brodovi, koji bi im priskočili u pomoć.

Ipak, plan se izjalovio. Titanik do kraja svoje “karijere” plovio kao Olimpik da se ne bi otkrila prevara, tvrdi pisac.

– Postoje dokazi. Preživeli su opisali kuda su šetali palubom, ali na tom mestu, prema nacrtu broda, trebalo je da budu kabine. To je zato što se sve to nije dešavalo na Titaniku nego na Olimpiku – rekao je Robin Gardiner.

Ako se zapitate kako je moguće da se pomešaju dva broda, pisac odgovara da su Olimpik i Titanika sestrinski brodovi i da su razlike među njima bile veoma male.

Međutim, mnogi se ne slažu sa ovom teorijom. Uprkos nedostatku dokaza, teoretičari će nastaviti da raspravljaju o tome šta je zapravo istina.

[adsenseyu1]

Pogledajte video:

https://youtu.be/7ORgoZvZayQ

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs /Izvor:dailystar)

[adsenseyu2]