SVAKA IM ČAST! POZIRALI SU NA PLAŽI PRE ODLASKA U RAT – 50 godina kasnije, ova fotografija će vas rasplakati!

momci

foto-hefty

50 godina je skoro pa ceo životni vek. Ali upravo toliko vremena je prošlo od kada su se Bob Falk (71), Denis Puleo (69), Tom Henks (nije glumac, 69) i Bob DeVenecia (70) videli.

[adsenseyu5]

1966. godine ova 4 američka marinca bila su stacionirana blizu San Dijega dok su se pripremali da idu u Vijetnamski rat. Nešto pre nego što su poslati u rat, napravili su ovu zajedničku fotografiju na plaži.

Oni su tokom godina izgubili kontakt. Preselili su se u različite delove zemlje i nastavili da žive svoje živote.

“Oženio sam se i stvorio porodicu”, rekao je Bob. “Sada kada sam penzionisan, imam dosta vremena da mislim o prošlim vremenima”.

[adsenseyu1]

U starom foto albumu, Bob je pronašao fotografiju sa plaže i dobio ideju: Trebali bi da ponove ovu fotografiju. Uspeo je da pronađe trojicu prijatelja i svi oni su se složili da se nađu na plaži i ponovo prožive mladalačke godine.

Veterani su napravili apsolutno iste poze kao pre 50 godina. Bob je morao da obiđe 6 različitih radnji pre nego što je uspeo da pronađe savršenu prugastu majicu kao što je imao na fotografiji od pre 50 godina. Kosa je seda, bore su tu, a i stomaci nisu više čvrsti kao što su bili nekada, ali oni su isti ljudi.

“To je bio jedan od najboljih dana u mom životu”, rekao je Tom, sećajući se dana koji su ova 4 muškarca proveli zajedno, deleći svoje životne priče.

(Hefty)