SVAĐA MLADENACA I KUMOVA NA SRPSKOJ SVADBI: Naručili četničku pesmu i nastao je haos (VIDEO)

tuča

Foto ilustracija: printscreen/liveleak

U svađu između mladenaca i kumova umešali su se i drugi gosti, pa je na kraju morao da reaguje i domaćin koji je smirivao pobesnele goste

Naručivanje pesama na svadbama često zna da iznervira goste, a i mladence, pa tako programska muzika u većini slučajeva bude najbolje rešenje, da bi se izbegle svađe među gostima.

Beograđanka K.M.  se našla na jednoj takvoj svadbi, gde je zbog naručene pesme, umalo došlo do tuče mladenaca i kumova, a onda se i ostatak gostiju uključio u ovu raspravu koja je izazvala opšti haos.

 

[adsenseyu4]

– Otišla sam na svadbu kod rođake, sve je bilo u redu do ručka. Onda je mladoženjin kum naručio staru pesmu “Čiča Dražo, gde je moje dete”, što je izazvalo burnu reakciju mladenaca. Neki gosti su se požalili mladencima na izbor pesme, a onda su mladenci da bi se izvinili tim gostima, napali kuma što je naručio takvu pesmu na svadbi, a u celoj situaciji se kum našao uvređen.

Čorbe ne bi bilo bez mirođija, pa su se umešali i drugi gosti i izazvali opšti haos, da je na kraju domaćin morao da smiruje situaciju – ispričala nam je gošća na ovoj svadbi.

Imajući u vidu da pesmu “Morem plovi jedna mala barka” gosti na svadbi često naruče u znak sećanja na žrtve Drugog svetskog rata, sagovornica je za Telegraf ispričala i da joj nije jasno zbog čega je problem s tom pesmom.

 

[adsenseyu1]

– Nije mi jasno da je ta pesma izazvala opšti metež. Često se rado zapeva na svadbama, ljudima je ta pesma blizu srca, pa neretko su u stanju i da poslednje pare daju muzičaru koji će im na uvo zapevati ovu pesmu!

– Ova pesma peva o majci kralja Petra koja morem plovi tražeći od čiča Draže svoje dete, na šta joj pesnik odgovara da ne brine, „čuvaju ga srpske bajonete“. Zna se da njeno dete, mladi kralj Petar, nikada nije stupio nogom na tlo okupirane Jugoslavije, niti su ga ikad čuvale „srpske bajonete.“ On je tokom čitavog rata bio u Londonu  – završava naša sagovornica priču o nemilom događaju sa ove svadbe.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]