ŠUMA KOJA PRIVLAČI SMRT: Godišnje umre preko 100 ljudi, oni koji prežive kažu da ih vuku DEMONSKE SILE (FOTO) (VIDEO)

ubistva

Foto: wikipedia/ajari

Ova je šuma popularna među planinarima i znatiželjnicima, iako postoji legenda da retko ko tu dođe, izađe ikad iz nje

U podnožju planine Fudži u Japanu nalazi se mračna i gusta šuma Aokigahara. To mesto jeze i užasa poznato je i pod imenom “more drveća” i “šuma smrti”. Vlasti tamo svake godine pronađu tela 100 samoubica, uglavnom obešenih, a ta praksa se ponavlja još od 1971. godine.

Službeno, to je mesto na kojem Japanci najčešće počine samoubistvo, a zašto je tako niko zapravo ne zna. Žrtve su većinom muškarci srednjih godina, a zanimljivo je kako se samoubistvo u toj zemlji povezuje s “časnim činom”, pa svake godine život sebi oduzme 30 hiljada ljudi.

[adsenseyu4]

Šuma strašnija od bilo kog horor filma

Šuma koja se prostire na 30-ak kvadratnih kilometara mesto je gde zalazi tri tipa ljudi, kažu meštani. To su planinari, znatiželjnici – i oni koji ne planiraju da se živi vrate iz nje. Duž cele šume postavljeni su znakovi koje posetioce podsećaju na to, a na njima piše: “Život je dragoceni poklon koji ste dobili od svojih roditelja. Molim vas da mislite na svoje roditelje i svoju decu. Nemojte to držati u sebi, ne morate da patite sami”.

Ispod se nalazi broj uvek otvorene telefonske linije za pomoć prema kojima je poziv besplatan, a u blizini je govornica. Napušteni automobili na parkingu su uobičajan prizor, kao i odbačena odeća i obuća.

Foto: Wikipedia/mtzn

Foto: Wikipedia/mtzn

Sve je počelo sa budističkim monahom

Veruje se kako je prvo samoubistvo u šumi počinio budistički monah koji je želeo da “očisti” svoje telo tako da se izgladni do smrti. Ostali monasi su ga sledili, pa je nastala i top lokacija za smrt. U šumi navodno postoje mesta gde sunčevi zraci ne dolaze do tla, a ni vetar ne može da prodre između grana, prenosi Express.hr.

[adsenseyu1]

Veruje se kako se u šumi praktikovao i običaj “ubasute”, prema kojem su porodice tamo odvodile svoje najstarije članove, kako bi na miru i bez opterećivanja drugih umrli. Njihove duše navodno danas dozivaju psihički nestabilne i nezadovoljne ljude u šumu.

Foto: Wikipedia/Alpsdake

Foto: Wikipedia/Alpsdake

Duhovi i demoni privlače nesrećne u šumu

Ti se duhovi zovu jurei, a njihovi gresi i žaljenja navodno izazivaju melanholiju kod svakog ko zakorači u šumu. Demoni se navodno pojavljuju i u obliku Tengu-a, neobičnih bića koja klize između krošnji drveća.

Gvožđe u vulkanskom tlu na tom području navodno izaziva kvar GPS uređaja, pa se čak i iskusni planinari mogu da se izgube. Preživeli si često svedočili kako ih ona bukvalno “vuče” na jednu ili drugu stranu.

Pogledajte video:

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]