ŠTA VAM PORUČUJE MERKUR ULASKOM U ZNAK RAKA: Čuvajte se 17. i 18. jula, možete doći u zaista nezgodne situacije

planeta
Merkur ulaskom u znak Raka, od 8. do 23. jula 2015. godine, donosi period u kome se otvara mogućnost sprovođenja promena u kući. Mars i Sunce ukazuju na kupovinu, kućne poslove i popravke…

Tokom većeg dela jula 2015. godine naglasak će biti na Raku, te će naši odnosi sa drugima biti obojeni osećanjima, biće više mašte, kao i ličnih stavova i želja. Ovo je period kada mnogi odlaze na odmor i provode više vremena sa porodicom, te je otuda i prisutna pojačana porodična komunikacija i kućno druženje.

Mnogo vremena sa decom i porodicom donosi i mogućnost da povremeno dođe do raznih nesuglasica, napetosti u odnosima, a kako je tu i Mars povremeno su moguće rasprave i svađe. Ali svakako, mnogi će uživati u susretima i sastancima, dolasku gostiju u dom i pričanju o vremenu koje je iza nas…

Oni koji se bave porodičnim poslom ulaze u veoma aktivan period, posebno ako su to poslovi vezani za poljoprivredu ili izgradnju kuće… Merkur utiče na naš način razmišljanja i komunikaciju, koja će sada biti više prožeta osećanjima i u kojoj ćemo razvijati intuiciju. Merkur u Raku u komunikaciju sa drugima unosi više intimnosti, potrebe za bliskošću.

Ovo je period za razne važne porodične razgovore (odnosi u porodici, imovina, posao…). Planiraće se i drugačije uređenje, popravke aparata i drugih kućnih uređaja… Ovo je najbolje raditi onda kada Merkur napravi povoljne tranzite (oko 13, 14, 22. i 23. jula) kada će biti u trigonu sa Neptunom u Ribama.

[adsenseyu1]

Tada ćete intuitivno osetiti šta je najpovoljnija opcija i doneti dobru odluku za sve. Tada će i Mesec biti u Raku (što samo pojačava značaj porodičnih dešavanja). Sa promenama u domu ili porodici je najbolje krenuti od 16. jula, kada je mlad Mesec u Raku (i to oko 12 do 14 sati), jer je tada Mesec u trigonu sa Saturnom u Škorpiji.

Merkur u Raku omogućava da intuitivno osetimo probleme i tražimo rešenja, donosimo odluke za neku nama važnu situaciju već od 12, 13, 14. jula. Suptilnost će biti izražena, kao i spremnost da razumemo nešto i bez mnogo reči. Saosećajnost i razumevanje donose bolje odnose, lepe izjave, reči pune nežnost, podrške, zaštite.

Merkur u Raku će biti u konjukciji sa Marsom i Mesecom 15. jula u pre podnevnim satima, a ujedno sve ove planete će biti u opoziciji sa Plutonom u Jarcu u narednim danima (16. i 17. jul) što može doneti probleme u komunikaciji. Biće energičnog branjenja mišljenja, povećane aktivnosti vezane za dom. Tada će biti povoljno vreme da nešto što ste radili u kući i završite.

Ukoliko ne budete aktivni, postoji mogućnost da dođe do diskusija koje mogu da pređu u rasprave, praćene jakim osećanjima, ljutnjom, inaćenjem, ubeđivanjem, razdražljivošću… Energija je velika i na vama je da li ćete je na konstruktivan način iskoristiti, ili će doći do nekih velikih suprostavljanja, sukoba, a kod nekih čak i povreda. Ako putujete, budite oprezni u saobraćaju, ne žurite.

Oko 17. i 18. jula Merkur će biti u kvadratu sa Uranom u Ovnu, donoseći pojačanu napetost, nervozu, preterano mentalno trošenje energije i napetost. Bolje je tada ne insistirati na razgovorima i dogovorima. Merkur oko 21. i 22. jula pravi i trigon sa retorgradnim Saturnom u Škorpiji, kao i Sunce.

Ti tranziti povoljno deluju na komunikaciju i dovode do stabilnih i pogodnih dogovora, koji su rezultat dugotrajnih razmišljanja i čestog i vraćanja na nešto od ranije. Merkur u Raku je inače sklon vraćanju u prošlost te za porodičnom trpezom priča o onome što je nekada bilo… U trigonu sa Saturnom on pomaže pri mudrom rešavanju, ili obavljanju značajnih razgovora, često od ranije. Odluke koje se donose sa ovim tranzitom su postojane, a komunikacija je veoma dobra i puna razumevanja, i zato veoma uspešna.

Jedino što će Merkur biti i u konjukciji sa Suncem, spaljen, što može da uzrokuje donošenje nekih odluka pod uticajem drugih (bilo nekog roditelja ili autoriteta). No, to nekad i nije tako loše, posebno što će Merkur biti i u trigonu sa Saturnom, na poslednjim stepenima Raka, te će doneti stabilnost u dogovore. Ali, šta vam sve može doneti Merkur u Raku?

Ako vam Merkur u Raku dolazi u 4. kuću, odnosno ako je vaš podznak Ovan, onda će se one odnositi direktno za komunikaciju u porodičnim odnosima i planiranjima vezanim za promene u domu, onim poslovima koji se obavlja u domu. Ako vam je u 3. kući, odnosno ako vam je podznak Bik, onda ćete porodično više da izlazite, da se družite, idete na neko kraće putovanje ili izlet, imate pojačanu komunikaciju sa sestrama, braćom i sa njima praviti neke dogovore. Ako je vaš podznak Blizanac, onda ćete više govoriti ili razmišljati o zaradi, znanju, mentalnim sposobnostima… Mogli bi ste i kupiti nešto za svoj dom.

[adsenseyu1]

Ukoliko su Ribe vaš podznak, onda će komunikacija sa voljenom osobom biti u potpunosti izgrađena (ili sa decom ukoliko ste roditelj). Moći ćete da podučavate svoju decu, učite ih nečemu… Ako je vaš podznak Jarac, Merkur će biti u 7. kući – komunikacija sa partnerom biće pojačana, a da li će biti povoljna ili ne zavisi od aspekata sa vašim natalnim planetama. Podznak u Raku učiniće da sami budete više komunikativni, da imate više kontakta, susreta i razgovora. Ako je u Lavu donosi kontakt sa osobama koje su udaljene od vas, ili da nešto pišete ili učite u samoći.

Ukoliko je vaš podznak Devica, to će biti povoljno za druženja u grupi. Vagama u podznaku će komunikacija pomoći u ostvarenju nekog cilja (bilo porodičnog, ili profesionalnog). Škorpije u podznaku razgovaraće sa osobama koje su u inostranstvu, ili pak mogu ostvariti mogućnost za neko putovanje, učiti…

Strelčevima se otvara mogućnost priliva novca od drugih, ili neku vrstu podrške; privlače ih teme vezane za seksualnost, ili za nešto tajanstveno, opasno. Vodolije u podznaku će u prvoj polovini meseca biti usmerene ili na komunikaciju koja im može doneti zadovoljstvo, ili odnose sa mlađim osobama.

Boravak Merkura u Raku se poklapa i sa većim delom letnjeg raspusta i godišnjeg odmora, kada će se opet više vremena provoditi sa porodicom. Da bi komunikacija bila bolja, preporučujem više razumevanja i više koncentisanje na postojeće probleme, ali i pronalaženje nekih zajedničkih tema za razgovor i aktivnosti.

(Lisa.rs)