Šta izgled govori o vašem karakteru? Leva strana lica je nasleđe oca, a desna majke…

ogledalo
U drevnoj Kini i Japanu fiziognomija je bila vrlo raširena. Namboku Mizuno najveći japanski fiziognom – dijagnostičar koji je posmatranjem crta lica i mogao da odgonetne karakter ljudi, dobre i loše strane, kao i njihovu preodređenost.

U drevnoj Kini i Japanu fiziognomija je bila vrlo raširena – Namboku Mizuno najveći japanski fiziognom – dijagnostičar koji je posmatranjem crta lica i tela mogao da odgonetne karakter ljudi, dobre i loše strane i njihovu preodređenost.

O čemu se dakle radi? Naša su tela, pa tako i lice, asimetrična. Stručnjaci kažu da je leva strana lica nasleđe oca, a desna nasleđe majke.

Kad se proučava i čita s lica, naša ličnost krije se u onom delu koji je najizraženiji ili najrazvijeniji, a to su čelo i uvo.

[adsenseyu4]

Čelo i uvo imaju tri zone, a posmatraju se spreda i iz profila. Gornja zona na čelu je intelekt, pa su osobe čiji je vrh čela izraženiji intelektualne, dok oni koji imaju izraženiji donji deo čela, kod obrva, vole da uživaju u životu. Srednji deo čela su emocije, a srednji deo uha izražava veštinu i sposobnost komunikacije, tvrde stručnjaci.

Što se tiče oblika lica, postoje četiri tipa: oblik trougla, obrnuti trougao, četvrtasto i oblo lice.

Stručnjaci smatraju: Oblik nečijeg nosa govori mnogo toga o njegovoj ličnosti

Svaki od njih ima svoje osobine pa tako, prema ovoj teoriji, osoba s trouglastim licem voli i ceni direktan pristup u komunikaciji. Ne voli okolišanje, niti nejasnoće i želi iskrenost koju, za razliku od nekih drugih tipova, može da podnese. Nejasnoće u komunikaciji dovode do sukoba jer, kada ne šaljemo jasne poruke, sagovornik ih, naravno, može pogrešno protumačiti.

S druge strane, osobama s ovalnim licem više odgovara pomno slušanje. Oni su sagovornici koji zainteresovano slušaju tuđa izlaganja i probleme, ali ne znaju da ih reše.

Oči, ogledalo duše, takođe jako puno govore o osobi, a gleda se razmaknutost, veličina, oblik i tako dalje.

[adsenseyu4]

Osobe sitnih očiju vole direktan način komunikacije, iskrene su i otvorene, brzo prelaze s teme na temu ne gubeći se pritom u praćenju razgovora.

Osobe krupnih očiju uživaju u opuštenom razgovoru, stabilne su i vole da razgovaraju o različitim temama, maštovite su i kreativne, ali često prelaze granicu između stvarnog i izmišljenog.

Osobe punih obraza su vesele i pravi prijatelji, pune su razumevanja, pravo „rame za plakanje“.

Osobe s punim usnama okrenute su užicima, sklone su zavođenju, senzualne su i naginju seksualnim zadovoljstvima, piše „covermagazin.com“.

(Dnevno.rs)

4 Trackbacks & Pingbacks

  1. enrique
  2. Marc
  3. neil
  4. Seth

Comments are closed.