“SRPSKA POSLA” U BOGOJAVLJENSKOJ TRCI U KRUŠEVCU: Učesnik plivao prečicom do ČASNOG KRSTA – trka poništena (VIDEO)

bruka

Foto: Printskrin/youtube/Zoran Milanovic

Rezultat trke za časni krst u Beloj Vodi (Kruševac) poništen je zbog neregularnosti – jedan od učesnika je do krsta stigao znatno kraćim putem

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako jedan muškarac ne stoji sa ostalima, već na obali reke čeka da trka počne. Kada su plivači uskočili u vodu sa pontona on je prepolovio put i plivanje skočivši sa obale i sa samo nekoliko zamaha stigao je prvi do krsta.

RTS navodi da je trka zbog toga poništena, pa je zvanična nagrada kasnije dodeljena prvom plivaču iz grupe, 15-godišnjem Lazaru Krstiću iz Kruševca.

Na konstataciju reporterke RTS da je mlađi momak bio prvi, Aleksandar Gašić je rekao: “Nije, nije”, ali je na tvrdnju da je do krsta doplivao kraćim putem rekao: “Jesam.”

Momak koji je poštovao pravila takmičenja bio je u čudu.

-Bio sam prvi i odjednom vidim nekog ispred sebe, a znam da sam bio prvi,  izjavio je mladić.

Širom Srbije organizovano je plivanje za časni krst. Na Adi Ciganliji najbrži je bio pripadnik Vojne akademije Sava Stanković (21), dok je na Zemunskom keju prvi bio srednjoškolac Uroš Radulović.

Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: “Ovo je sin moj i njega poslušajte”. Pliva se 33 metra, što simbolizuje broj godina života Isusa Hrista.

OŠTAR ODGOVOR RUSIJE NA PRITISKE ZAPADA: Vladimir Putin ujedinjuje Srpsku i Kosovo sa Srbijom do 2022. godine

(Dnevne.rs/Dnevno.rs/Izvor:Mondo)