SPREČAVA BOLESTI SRCA, KANCER I DIJABETES: Konzumirajte jaja samo na ovaj način! (INFO)

kuvanje

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Istraživanja dokazuju da se kancer, dijabetes i srčana oboljenja mogu sprečiti regulisanjem režima ishrane i ubacivanjem jaja u redovan jelovnik, piše Lepa & srećna.

Mnogi izbegavaju jaja zbog straha od salmonele ili holesterola…

Ali jaja su bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom, pa su odličan lek protiv upalnih procesa u telu i sprečavaju štetu koju mogu da stvore slobodni radikali u rekaciji sa ćelijama u organizmu.

OSTROŠKI MONAH ARSENIJE JOVANOVIĆ: Problem u porodici nastaje kada žena izgubi ove dve osobine!

Stručnjaci ističu da je najzdravije jesti tvrdo kuvana i poširana jaja, jer imaju najmanje kalorija.Takođe, preporučuje se fritata spremljena na tihoj vatri.

Stručnjaci se slažu da je važno dobro skuvati jaja kako biste izbegli rizik da dobijete salmonelu.Savetuje se i da za pripremu jaja koristite biljno ulje, poput kokosovog.

     

(Dnevne.rs/Stil.kurir.rs/Izvor:Lepa i srećna)