SAZNAJEMO Prva dama Srbije preživela dramu zbog posete kineskog predsednika (INFO)

nikolic

Foto: Pres služba predsednika Srbije / Promo

Drugi dan posete visoke delegacije Kine bio je prava drama za suprugu predsednika Srbije Dragicu Nikolić.
[adsenseyu6] —„Blic“ otkriva detalje iza kulisa. Nesumnjivo, jučerašnji dan bio je najstresniji za prvu damu Srbije, koja je ugostila Peng Ljuan, suprugu kineskog predsednika.

Kako „Blic“ saznaje, drama u životu Dragice Nikolić otpočela je sa saznanjem da je japanska bašta najdominantniji deo u Botaničkog bašti, koju treba zajedno da obiđu i posade drvo prijateljstva. Inače, Japan i Kina tradicionalno nemaju dobre odnose, a posle dva rata, spor i dalje traje oko teritorije i ostrva Senkaku u Istočnom kineskom moru.

– Problem je nastao jer se supruga predsednika Srbije uplašila da li će supruga kineskog predsednika, kada vidi japansku baštu, nešto komentarisati na tu temu i šta bi ona u tom slučaju trebalo da uradi. Njeno pribojavanje stvorilo je pravi mali haos – kaže izvor „Blica“.

Poseta Botaničkoj bašti je prošla protokolarno, niko nije komentarisao japanski vrt, ali je zato Dragica Nikolić iskoristila priliku da ispriča ponešto o sebi Peng Ljuan.

– Pohvalila se kako ima baštu i da je uspešna, odlična u uzgajanju bilja. Međutim, da je sada malo to zapostavila jer je potpuno posvećena humanitarnom radu – kaže sagovornik „Blica“.

Jučerašnji dan počeo je odlaskom u Zemun. Ona i Peng Ljuan su obišle Osnovnu školu „Sava Jovanović Sirogojno“. Ni to nije prošlo bez zanimljivosti. Jedan policajac koji je bio u pratnji Dragice Nikolić sklanjao je ljude s prozora i terasa koji su znatiželjno izašli da vide i pozdrave delegaciju. Policajac se bukvalno drao na ljude da uđu u kuće…

Za kineskog predsednika Si Đinpinga priprema se specijalna hrana, a tokom pripreme niko ne sme da bude u kuhinji osim glavnog kuvara, saznaje „Blic“. Četvorica kineskih specijalaca ne dozvoljavaju da tokom pripremanja hrane uđe bilo ko. Kineski predsednik nije zahtevan kada je reč o meniju. Kuvar, koji inače radi u kineskoj ambasadi, priprema mu tradiocionalna kineska jela.

(Dnevne.rs /Izvor: Ž. Jevtić, Blic)
[adsenseyu1]