Savet: Pročitajte 5 činjenica zbog kojih bi trebali svako veče da vodite ljubav sa partnerom

taster

Na svom blogu, Meg Konli je objasnila zašto bi svaka žena trebala da redovno vodi ljubav sa svojim mužem.

Prvi put sam išla na profesionalni manikir. Imala sam 16 godina kada sam prvi put nalakirala nokte u narandžasto. Sa sobom sam ponela knjigu, kao vid zabave pre nego što sam ugledala bolji izvor informacija koje će mi pomoći da ubijem dosadno vreme. Između lakiranja, dve žene, koje su sedele pored mene, su pričale koliiko njihovi muževi žele da imaju seksualne odnose sa njima, a koliko one to ne žele.

Meni, kao devojci koja nikada nije bila na sastanku, ovo je bio ceo novi svet. Mislila sam da će me njihov pogled na svet i iskustvo naučiti više nego realistični članci iz magazina. Tako da sam držala oči na knjizi i pustila rečenice da mi lagano ulaze u uši.

– Da li on zna kako sam umorna na kraju dana? Posle dece sam toliko umorna da imam snage samo da gledam televiziju – reče prva žena.

[adsenseyu4]

– Za mene, nije samo energija koja nedostaje. I dalje gubim težinu od porođaja. Ne osećam se seksi. Jedva da mogu da se skinem ispred ogledala, a kamoli pred njim. Iskreno, mislim da je sebično da očekuje da se pretvaram da sam nešto što nisam – odgovori druga.
– Sebičan? To je dobar izraz. Možda kada bi malo više obratio pažnju na decu kada dođe kući ili da napravi večeru s vremena na vreme, tada bi možda bila više zainteresovana. On samo pokupi mleko na putu ka kući. A ja ne tražim mnogo. Sada kada razmislim o tome, mislim da nismo to radili u poslednjih tri nedelje – složila se prva dama.
– Za nas je bilo bar dve nedelje od prošlog puta – konstatovala je druga.
Čekaj. Ove žene su bile u braku…žive sa svojim čovekom…spavaju u istom krevetu. One mogu da imaju seks stalno! A ne žele? To nema nikakvog smisla.
Kako tužno. Kako glupo.

Kada se budem venčala, stalno ću želeti da imam seks sa mojim mužem! I nikada ne bi bila suviše umorna. Bože, besmisleno je želeti od njega da donese litar mleka kući samo da dokaže da ga je briga. To je kao kada bi žena dokazivala ljubav tako što ide u nabavku za kuću. Kada je poslednji sloj laka dodirnuo moje nokte, zaklela sam se da nikada neću biti kao one. Moj život bi bio drugačiji. Bila bi bolja. Nikada se ne bi osećala debelo ili umorno. Nikada.
A onda sam odrasla.

Kada smo se Rajli i ja venčali bilo je mnogo, mnogo,mnogo seksa! Onda smo dobili dete i stvarno sam bila umorna, toliko da su me kosti bolele. I neko vreme se jesam osećala debelo. Čak i kad sam izgubila težinu od porođaja, sve je postalo drugačije. Kao ubran cvet koji je ostavljen na suncu. Udaljila sam se. Odlazili smo na spavanje bez poljupca.

Onda jednog dana, dok sam prala sudove, shvatila sam da osam dana nismo pipnuli jedno drugo. Osam dana je bilo previše za nas. Ali stvar koja me je više brinula bila je ta da mi većinu vremena to nije nedostajalo. I znala sam da je to problem. Te noći, nakon što smo uspavali bebu, dala sam Rajliju najbolji seks do tada. Da, bila sam umorna i svejedno sam to uspela da uradim.

[adsenseyu4]

Bez daljeg širenja priče, ovde su pet razloga zašto bi trebalo da upražnjavate seks sa svojim mužem svako veče.
1) Biti majka znači biti stalno umazana hranom. Menjati pelene. Brisati sline sa odeće. Igrati se sa lutkama. Ići u park i brisati šta-god-to-bilo-na mojoj odeći. Ima trenutaka kada sam u Rajlijevom naručju i potpuno zaboravim ko sam pre nego što sam shvatila da sam zaboravila. Da, ja sam majka, kuvarica, čistačica, učiteljica i brisačica svih tih odvratnih stvari. Ali sam takođe i više, nešto prefinjeno i apsolutno udaljeno od moje svakidašnje uloge. Ja sam žena! I mnogo dobro se ljubim! Ja sam divna osoba, pogotovu kada se nađem u dodiru nekog drugog.
2) Ako želite da se vaš muž ponaša kao muškarac, morate ga tako i tretirati. Muškarci su jednostavni. Oni moraju da budu nahranjeni, moraju da se osećaju poštovano i moraju da imaju seks. To je to. Tako da nekada napravite večeru, a nekada je naručite. Zahvalite mu se za duge sate provedene na poslu i nasmejte mu se kada uđe na ulazna vrata. I pustite jadnog čoveka da vas vidi golu! Neverovatno je šta će sve muškarac da učini za vas kada oseti da ga volite! Posle nekoliko nedelja obroka i seksa, pitaćete se zašto niste svaku noć upražnjavali to.
3) Morate imati momente u toku dana kada ćete biti sami. Sećate se tog muškarca? Onaj koji uzdrma vaše srce i od koga vam se dlanovi znoje. On je i dalje tu. Ispod godina računa i briga, taj nasmejani muškarac je i dalje zaljubljen u vas i traži svoju nasmejanu devojku. Svake noći kada stavite decu u krevet imate šansu da ga ponovo nađete. Momenat da se podsetite da ne postoji ništa što vas dvoje ne možete da uradite!
4) Seks oslobađa od stresa. Ne znam šta još treba da se objašnjava. Kao majka jedem stres za doručak. Tako da mislim da imam izbor. Mogu da ga otklonim.
5) Zabavno je! Ozbiljno! Zašto tako brzo odbacujete dobre stvari?
Da li smo zaista toliko zauzete sudovima da bi odbacile aktivnost koja nas inspiriše? Zaslužujemo to!
Zato, večeras kada stavite decu u krevet, ostavite sudove u sudoperi. Mogu da čekaju. Nađite muža u krevetu i podsetite ga da je on srećan što vas ima!

(zena)