ŠAL DELIJA u NAJIŠČEKIVANIJEM dokumentarcu godine na BBC (VIDEO) (FOTO)

šal

Foto: printscreen/youtube

Dok su ”Mesari iz Orela” pričali za Bi-Bi-Si, na zidu je mogao da se primeti interesantan detalj

Posle brutalnih batina koje su engleski navijači dobili od Rusa na Evropskom prvenstvu u fudbalu u Francuskoj, Bi-Bi-Si je odlučio da napravi dokumentarac o huliganima iz najveće zemlje sveta. Naslov je ”Ruska huliganska vojska”, a u njemu se pojavljuju neki od lidera navijačkih grupa iz Rusije

U dokumentarcu su pričali vođe ”Mesara iz Orela”, a zanimljivo je da je u njihovoj prostoriji u kojoj je ređen intervju na zidu bio i šal Delija, kao i jedan šal Crvene zvezde.

[adsenseyu4]

Englezi su se bavili ovom temom nakon brutalnih batina koje su njihovi navijači dobili u Marseju, što na ulicama pred meč, što na samom stadionu tokom utakmice između reprezentacija Rusije i Engleske.

https://youtu.be/xCLxi8b_fPA

Za Bi-Bi-Si je pričao i Vasili Stepanov, bivši vođa glavne navijačke grupe Spartaka iz Moskve – Gladijatora. ”Vasili ubica”, kako ga nazivaju u dokumentarcu, ističe da su njegove reči izvrnute iz konteksta.

Rusi su reagovali ističući da je sve ovo propaganda protiv njihove zemlje u cilju diskreditacije Rusije uoči Svetskog prvenstva koje će se održati u ovoj zemlji 2018. godine.

Ruski huligani su tokom tuče u Francuskoj povredili više od 100 Engleza. Prisetite se kako je to izgledalo

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

[adsenseyu1]

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

[adsenseyu5]

Dnevne.rs /Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]