S kim SRBI dele najviše GENETSKOG MATERIJALA: Nisu Turci, svejedno odgovor će vas MALO RAZOČARATI

vojska

Foto: printscreen/instagram

Nedavno je na društvenoj mreži osvanuo post Istoka Pavlovića, internet preduzetnika, u kome se detaljno razotkriva zašto smo mi Srbi tamnije puti.

Iako je još davno ukorenjena predrasuda da smo mi “crni” zbog mešanja sa Turcima, u njegovom postu genetska mapa Evrope, rađena prema raspodeli haplogrupa detaljno se pokazuje da je ta pretpostavka pogrešna jer su srpski i turski geni veoma različiti.

Post prenosimo u celosti:

– Čuveni mit “mi smo svi crni, to nam je od 500 godina pod Turcima”, zapravo nema veze sa životom. Srpski i Turski geni su veoma različiti.

– Naše “crnilo” potiče zapravo od starosedeoca Balkana (Tračani, Iliri, Dačani…) sa kojima su se izmešali Sloveni koji su se doselili.

– Srbi imaju veoma malo “Slovenskih” gena (R-M458, koji se smatraju tipično Slovenskim genima kod nas su zastupljeni max 12%)

– Ono što se najverovatnije desilo jeste da su “crni” starosedeoci Balkana poprimili jezik došljaka, Slovena koji su njima bili nekakva “elita”. Sloveni su izdominirali kulturološki, a Tračani i Iliri genetski jer su bili brojniji.

– Priroda ne zna za Srbe, Hrvate, Bošnjake, Albance… svi balkanski narodi su poprilično slični, kao. npr Norvežani i Šveđani. Naše razlike su isključivo kulturološke.

OKARAKTERISALA HRVATSKU U PAR REČENICA: Surovo iskrena Mira Furlan

– Zapravo, cela postavka u kojoj mi uopšte poredimo Srbe sa Turcima, Rusima, Bugarima… je pogrešna. Priroda ne zna za “nacije”. Kompletna paradigma genetike je u potpunoj suprotnosti sa paradigmom “nacija”.

Svi ljudi su kombinacija različitih grupa gena. Svaki pokušaj dokazivanja ko je Srbin, a ko Hrvat ili Bošnjak uz pomoć genetike, zapravo dovodi do zaključka da ni Srbi ni Hrvati ni Bošnjaci ne postoje – iz tačke gledišta prirode.

Evo kome smo najsličniji!

– Makedonci i Srbi imaju najviše istih gena (96%). Osim toga, nama najsličniji su Grci i Mađari.

Evo i liste nekih naroda po genetskoj sličnosti sa Srbima:

Makedonija 96%

Grčka 66%

Mađarska 65%

Ukrajina 62%

Rumunija 61%

Litvanija 57%

Bugarska 53%

Poljska 52%

Italija 51%

Maroko 48%

Tunis 43%

Turska 42%

Rusija 32%

(Dnevne.rs/Izvor:Opanak.rs)

1 Comment on "S kim SRBI dele najviše GENETSKOG MATERIJALA: Nisu Turci, svejedno odgovor će vas MALO RAZOČARATI"

  1. Ovo je klasican vid manipulacije! Zašto?
    Zato jer nema hrvata na listi, a to je moguće samo ako je hrvatski uzorak uzet u Zagorju, a srpski u juznim delovima Srbije! Ako bi se uzorak uzeo kod Hrvata i Srba u Hercegovini i Dalmaciji, poklapanje bi bilo skoro 100%!?
    Na ovakav i slične načine je manipulisano Srbima kroz vekove (od XV i XVI veka do danas)!

Comments are closed.