Rim: Međunarodna teniska federacija (ITF) ZABRANJUJE Đokoviću igranje reketom!

tenis
RIM, 16. maj 2015. – Međunarodna teniska federacija (ITF) je na sednici održanoj u Rimu, usvojila predlog o uvođenju hendikepa za najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića zbog izvesnosti rezultata mečeva u kojima on igra.

ITF je odlučila da Đokoviću zabrani pravo igranja sa teniskim reketom i da mu po njegovom izboru omogući korištenje golf, bejzbol ili hokejaške palice. Odluka je na snagu stupila odmah po usvajanju, a ITF naglašava da ona nije usmerena protiv Đokovića već je doneta u interesu sponzora prenosa i povećanja gledanosti.

Primena ove odluke zatekla je Đokovića na turniru u Rimu, na polufinalnom meču protiv Davida Ferera, pri Đokovićevom vođstvu od 1:0 u setovima. Sudije su postavile pitanje nastavka meča jer u tom trenutku naš najbolji teniser kod sebe nije imao odobrenu sportsku opremu. Njihovo većanje i timeout Đoković je iskoristio da istrči ispred sportske arene gde je već kod prvih taksista pronašao nekoliko bejzbol palica sa kojima se uspešno vratio na meč.

INTERVENISALO OBEZBEĐENJE: Bezobrazni navijač vređao Đokovića, a onda mu je Novak prišao! (VIDEO)

Novak je nastavio sa furioznom nastupom kao i u prethodnom delu, zamena rekvizita nije ni najmanje uticala na njegovu igru, poboljšao je učinak prvog servisa i konačno slavio sa 6:4 i 6:4.

Stanislav Vavrinka i Rodžer Federer (koji tek treba da odigraju polufinalni meč u Rimu), Đokovićevi protivnici u mnogim finalima turnira, sumnjaju da će im ovaj hendikep pomoći jer ih Đokovićeva silueta sada asocira na uterivača dugova, što im stvara dodatnu nervozu i smatraju da će to uticati na njihovu igru.

Đoković je kratko prokomentarisao da više preferira metalne od drvenih bejzbol palica i da nije ni slutio koliko je ovaj sport zanimljiv. „Silom prilika, shvatio sam da je u našim krajevima bejzbol nepravedno zanemaren i razmišljam da se u nastavku karijere okušam i u ovom sportu.“ – poručio je Đoković domaćim novinarima.

*Ovaj tekst je šaljivog karaktera i nema za cilj vređanje niti dezinformisanje bilo koga

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Izvor: Njuz.net /Balkanspress)