RASPAMETIO AMERIKANCE: Ono što je Nole uradio posle osvajanja Sinsinatija teško staje u reči (FOTO)

tenis

Foto: Tanjug

Novak Đoković je u Sinsinatiju ne samo ispisao istoriju tenisa, postavši prvi igrač koji je uspeo da osvoji titule na svih devet turnira masters serije, već i da zadivi svetsku javnost svojim ponašanjem.

Kada je završio veliko finale sa Rodžerom Federerom, kog je kao sedmostrukog šampiona savladao u dva seta posle čega mu se slavni Švajcarac, na iznenađenje lokalnih novinara – poklonio kao nikada pre, Nole je burno proslavio trijumf.

Po primanju pehara (i emotivne reakcije na toliko čekani trofej) rešio je da se na pravi način zahvali publici. Zapravo, na dosad nezabeleženi.

Naime, kako prenosi američki novinar Ben Rotenberg, “Đoković je potpisivao autograme SVAKOM navijaču na stadionu”, iako ih je na tribinama bilo na stotine, a ništa manje nije čekalo na red i ispred ovog sportskog objekta u Ohaju.

Po obavljanju takmičarskog zadatka u Sinsinatiju, a onda i ovog fantastičnog gesta prema publici, Novak Đoković se uputio ka Njujorku, gde u ponedeljak počinje poslednji ovosezonski grend slem, US Open.

(Dnevne.rs /Darko Nikolić, Blic)