PUŠIO 40 CIGARETA DNEVNO KAO DVOGODIŠNJAK: Osam godina kasnije uspeo da se reši loše navike, ali je stekao drugu (FOTO)

cigarete

Foto: printscreen, Espreso.rs

Aldi Rizal je još kao dvogodišnjak iz siromašnog sela u Indonezijskoj Sumatri zaprepastio svet – pušio je 40 cigareta dnevno.

Srećom, u tu priču umešala se indonežanska vlada i pokrenula kampanju kako bi rešili problem sa decom pušačima. Dečak je tako išao u rehabilitacioni centar u Džakarti i uspeo da se reši ove loše navike.

Ipak, dečak je 40 cigareta dnevno sada zamenio nenormalno velikim količinama hrane, te je tako ponovo snimljen dokumentarac o njemu.

– Mnogi još nude Aldija cigaretama, ali Aldi ne puši. On kaže da voli doktora Kaku Setoa i da bi on bio tužan ako opet počne da puši i razboli se – izjavila je majka Dian Rizal (28) i  dodala da je na početku imao strašne izlive besa, ali to je prestalo.

DOKTOR NESTOROVIĆ SAVETUJE: Stres će nestati ako ispoštujete ova pravila!

Aldi sada guta hranu kao što je nekada cigarete i sad ih brine njegova kilaža. Aldi ima 24 kilograma, a trebalo bi da ima između 17 i 19 kg.

Posle cigareta, porok mu je hrana

Posle cigareta, porok mu je hranafoto: Printscreen

Kada je prestao da puši, ucenjivao je majku da će zapaliti ako mu ne kupi igračke. Lupao je glavom o zid, ako ne bi dobio šta želi. Jede povrće i ribu, ali u puno manjim porcijama.

Dečaka su odveli kod nutricioniste koji im je dao savete za ishranu, pa tako dečak sada uglavnom jede ribu i povrće. Ipak, doktori su zabrinuti da je pušenje ostavilo trajne posledice kada je njegova kilaža u pitanju.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: kafica.net)